НОВИНИ

Манчестър Сити остава без Ерлинг Холанд до края на месеца

спортните журналисти англия избраха ерлинг холанд футболист годината
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:23, 13.01.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Голмайсторът на Манчестър Сити Ерлинг Холанд няма да играе за тима до края на месеца заради контузията му на ходилото, заяви мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола.

Тази вечер Сити гостува на Нюкасъл в мач от Висшата лига, а до края на месеца им предстоят още два двубоя - срещу Тотнъм в 4-ия кръг на ФА Къп и у дома срещу Бърнли в английското първенство.

По време на своята пресконференция Гуардиола разкри, че очаква Холанд да се върне към тренировки по време на лагера на тима в Абу Даби следващата седмица.

"Това е проблем с костта, има нужда от време. Добре е, че лекарите решиха да го спрат за още седмица и може би ще тренира отново в Абу Даби. Да се наядаме, че ще бъде готов в края на месеца. Малко повече отсъства, отколкото очаквахме", сподели испанският специалист.

Ерлинг Холанд води в класирането при голмайсторите на Висшата лига от началото на сезона със своите 14 попадения, но здравословните проблеми не му позволяват във вече 8 последователни мача да помогне на своите съотборници.

"Имаме нужда от него. Дано в последните четири или пет месеца от сезона се върне и играе без проблем", пожела си Пеп Гуардиола, който разкри още, че швейцарският защитник Мануел Аканджи също ще отсъства до края на януари, но за негова радост Кевин Де Бройне е готов да се завърне в титулярния състав на Манчестър Сити.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фишове за близо 13 000 лв. връчиха полицаи в Сливенско
Фишове за близо 13 000 лв. връчиха полицаи в Сливенско
Съдът остави в ареста обвиняемия за убийството край Търговище
Съдът остави в ареста обвиняемия за убийството край Търговище