НОВИНИ

Манчестър Сити отбеляза шест гола на Борнемут при разгромна домакинска победа

Шефилд Юнайтед се добра до първа победа във Висшата лига през сезона

Манчестър Сити Родри Бернардо Силва Кайл Уокър
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:27, 04.11.2023
Чете се за: 04:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионът на Англия Манчестър Сити се върна поне за няколко часа на върха в класирането във Висшата лига, след като в среща от 11-ия кръг разби гостуващия Борнемут с 6:1.

"Гражданите" вкараха по три гола и през двете полувремена, а над всички бяха крилата Жереми Доку и Бернардо Силва. Белгиецът вкара гол и направи четири асистенции, докато португалецът се отчете с два гола.

Доку даде преднина на шампионите в 30-ата минута, а три по-късно асистира на Силва за 2:0. В 37-мата минута Манчестър Сити окончателно лиши мача от интрига, след като удар на Доку се отби в гърба на Мануел Аканжи и влетя във вратата на "черешките" за трети път.

През второто полувреме домакините свалиха интензитета в играта си, но това не повлия на представянето им в атака.

В 64-ата минута Доку намери Фил Фоудън, който бе точен за 4:0, а десет минути след това Борнемут стигна до почетния си гол, след като Луис Синистера завърши бърза контраатака.

Голът накара гостите да се хвърлят смело в атака и почти моментално бяха наказани за това си действие. В 84-ата минута Бернардо Силва вкара с техничен удар за 5:1, завършвайки контраатака трима на двама, а в 88-мата минута Нейтън Аке сложи точка на спора след центриране на юношата на тима Оскар Боб за крайното 6:1.

С победата Манчестър Сити събра 27 точки, с една повече от втория Тотнъм, който в понеделник посреща Челси. Борнемут е на 17-о място с шест точки.

В друга среща, играна този следобед, последният в класирането Шефилд Юнайтед постигна първия си успех. У дома "остриетата" се наложиха с 2:1 над Уулвърхямптън.

Развръзката в мача дойде в последните 20 минути. В 72-рата Камерън Арчър даде аванс на Юнайтед, но в 89-ата минута "вълците" изравниха чрез Жан-Рикнер Белегар.

Въпреки допуснатия късен изравнителен гол, Шефилд Юнайтед успя да достигне до победата. Това се случи в стотната минута, когато точен от дузпа бе Оливър Норууд.

В мач с два обрата Брентфорд победи с 3:2 Уест Хям в лондонско дерби.

"Пчеличките" поведоха в 11-ата минута чрез Нийл Мопе, но до почивката Уест Хям осъществи обрат. В 19-ата минута Мохамед Кудус изравни след ножичен удар, а в 26-ата Джарод Боуен се разписа за 1:2.

През второто полувреме Брентфорд притисна съперника си и това донесе резултат. В 55-ата минута Константинос Мавропанос си вкара автогол за 2:2, а домакините завършиха обрата си с гол на Нейтън Колинс в 70-ата минута.

Третата поредна победа изкачи Брентфорд на девето място с 16 точки, докато Уест Хям е с две позиции по-назад с две точки по-малко.

Между двата тима е друг лондонски представител - Кристъл Палас. "Орлите" събраха 15 точки след победа с 2:0 при визитата си на новака Бърнли. Точки за футболистите на Рой Ходжсън бяха Джефри Шлуп и Тайрик Мичъл през двете полувремена.

В последния мач от този следобед бе фиксирано единственото равенство - 1:1 между Евертън и Брайтън.

Мърсисайдци откриха в седмата минута чрез Витали Миколенко, но шест преди края автогол на Ашли Йънг лиши домакините от успеха.

В класирането Евертън е на 15-о място с 11 точки, а Брайтън е шести с 18.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Председателят на ЕК похвали Зеленски за реформите по време на война
Председателят на ЕК похвали Зеленски за реформите по време на война
Още 18 българи се прибраха от Газа
Още 18 българи се прибраха от Газа