НОВИНИ

Манчестър Сити победи 10 от Уулвърхемптън

Манчестър Сити
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:34, 11.12.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити победи с минималното 1:0 Уулвърхемптън в мач от 16-ия кръг на Висшата лига на Англия. На стадион „Етихад“ домакините грабнаха трите точки след попадение на Рахим Стърлинг от дузпа.

„Вълците“ донякъде улесниха ситуацията на Манчестър Сити, след като останаха с човек по-малко в края на първото полувреме. Хименес получи два жълти картона в рамките на 31 секунди - първия за фаул в центъра на терена, а след това за опит за забавяне на играта.

В 64-ата минута главният рефер посочи бялата точка за игра с ръка на Жоао Моутиньо. След преразглеждане на ситуацията с ВАР, Рахим Стърлинг застана зад топката, за да отбележи своя гол номер 100 във Висшата лига на Англия (18 за Ливърпул и 82 за Манчестър Сити).

След успеха „гражданите“ запазват челната си позиция с 38 точки, докато Уулвърхемптън е на 8-о с 21. Манчестър Сити поведе с четири точки пред втория Ливърпул, преди мърсисайдци да приемат Астън Вила по-късно днес. В следващия междинен кръг „вълците“ гостуват на Брайтън, докато Сити приема Лийдс.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Сандов: Оптимист съм, че ще изкараме 4 години
Борислав Сандов: Оптимист съм, че ще изкараме 4 години
Божидар Божанов: Една от първите ми задачи е да направя министерство
Божидар Божанов: Една от първите ми задачи е да направя министерство