НОВИНИ

Манчестър Сити посреща Арсенал в дербито на Висшата лига

манчестър сити труден успех кристъл палас
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:23, 26.04.2023
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Манчестър Сити посреща Арсенал в голямото дерби от 33-ия кръг на английската Висша лига. Сблъсъкът между настоящите шампиони и лидерите в класирането е тази вечер от 22:00 часа.

Преди ключовата среща в битката за титлата на „Етихад“, разликата между „гражданите“ и „артилеристите“ е пет точки в полза на лондончани. Сити обаче са с два мача по-малко и ще се опитат да нанесат сериозен удар по амбициите на Микел Артета и компания за триумф в Лигата. Арсенал е разклатен в последните няколко кръга, като записа три поредни равенства, а защитата инкасира цели седем попадения в тях. От своя страна „небесносините“ са в поредица от шест последователни победи в Премиършип, като междувременно се класираха за полуфиналите на Шампионска лига, където ще играят с носителя на трофея Реал Мадрид, и за финала във ФА Къп, където ги чака градският съперник Юнайтед.

Мениджърът на шампионите Пеп Гуардиола заяви на пресконференцията си преди дербито с Арсенал, че при победа отборът му ще държи съдбата в свои ръце.

„След първите 19 мача във Висшата лига, при начина, по който Арсенал започна, е трудно да си представя, че сме в тази позиция сега. Разбира се, те също държат съдбата в свои ръце, защото ако спечелят, зависи от тях. Но ако ние спечелим, определено съдбата ще бъде в наши ръце. Мачът е много, много важен, защото можем да спечелим точки, а най-големият ни съперник този сезон може да загуби такива. Важен е, но не решителен, защото има много трудни мачове и за двата отбора“, каза испанецът.

Колегата му начело на „топчиите“ Микел Артета, подобно на Гуардиола, изрази мнение, че сблъсъкът на „Етихад“ няма да бъде решаващ за изхода в битката за титлата.

„Знам, че ни предстои труден мач на „Етихад“, но дали той ще реши целия сезон? Не. В отбора има вяра, наблюдавах как играчите реагираха след Саутхемптън, защитаваха се един-друг във всеки момент. Наистина искаме титлата и ще го покажем отново утре. Но трябва да бъдем перфектни, защото на този етап от сезона точно това се изисква от нас. Ако спечелим утре, няма да сме станали шампиони. Да, ще увеличим шансовете си, но пет мача в това първенство все още е много коварно. От самото начало знаехме, че Сити и Ливърпул са най-добрите отбори, те заслужават уважение за това, което правят през последните 6-7 години. Искахме да се доближим до тях, сега сме напълно равностойни“, коментира той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любослав Костов, КНСБ: Апелирам да има политика по доходите
Любослав Костов, КНСБ: Апелирам да има политика по доходите
Трайчо Трайков: В столичния район "Средец" се трансформират общински сгради в детски градини
Трайчо Трайков: В столичния район "Средец" се трансформират общински сгради в детски градини