НОВИНИ

Манчестър Сити продължава без проблеми в 4-ия кръг на ФА Къп

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:42, 07.01.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
манчестър сити продължава без проблеми кръг къп
Слушай новината

Шампионът на Англия Манчестър Сити започна без никакви проблеми участието си в ФА Къп, надигравайки като гост с 4:1 четвъртодивизионния Суиндън.

"Гражданите", които бяха без своя наставник Хосеп Гуардиола заради COVID-19, по никакъв начин не си позволиха да подценят своя опонент и излязоха с почти всичко най-добро при визитата си в Суиндън.

Това даде резултат още в 14-та минута, когато Коул Палмър намери Бернардо Силва в наказателното поле и на опразнената врата португалският футболист реализира за 1:0.

В 28-та пък грешка при изнасянето от страна на домакините позволи на Габриел Жезус да открадне топката и след двойно подаване с Кевин Де Бройне да отбележи за 2:0 в полза на Сити.

След почивката Илкай Гюндоган направи резултата класически след чудесно изпълнение на пряк свободен удар, а малко по-късно Жезус пропусна дузпа.

В 78-та минута домакините от Суиндън стигнаха до почетен гол чрез Хари Маккърди, който получи подаване от Джонатан Уилямс и със силен удар по тревата намали резултата. За Маккърди това бе пети гол в едва два мача от началото на календарната 2022 година.

Три минути по-късно Коул Палмър пък оформи крайния резултат, разписвайки се с чудесен диагонален изстрел.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Застудяване и валежи в близките дни
Застудяване и валежи в близките дни
Борусия (Мьонхенгладабах) изненада Байерн като гост на старта на 2022 година
Борусия (Мьонхенгладабах) изненада Байерн като гост на старта на 2022 година