НОВИНИ

Манчестър Сити разби Арсенал на „Етихад“, титлата се изплъзва на „артилеристите“

bnt avatar logo
от Калоян Николов
00:04, 27.04.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
манчестър сити разби арсенал bdquoетихадldquo титлата изплъзва bdquoартилериститеldquo
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити постигна разгромна победа с 4:1 при домакинството си на Арсенал в голямото дерби от 33-ия кръг на английската Висша лига.

„Гражданите“ откриха резултата на стадион „Етихад“ в седмата минута, когато Ерлинг Холанд овладя топката в центъра на терена, обърна се на 180 градуса и комбинира с Кевин Де Бройне в половината на „артилеристите“, който напредна между трима противникови играчи, смени посоката и с фалцов изстрел по земя от дъгата на наказателното поле се разписа в близкия долен ляв ъгъл на вратаря Аарън Рамсдейл.

Сити удвои преднината си в последните секунди на двуминутното добавено време на първата част. Голмайсторът Де Бройне центрира от непряк свободен удар в пеналтерията на Арсенал, където на втората греда Джон Стоун се извиси във въздуха и с глава прати кълбото в обратния ляв ъгъл на Рамсдейл.

Домакините направиха преднината си в срещата класическа в 54-ата минута. Де Бройне получи топката на центъра в половината на „червено-белите“ и комбинира с Холанд, който напредна и изведе белгиеца отляво в пеналтерията на „топчиите“. Де Бройне овладя и стреля между краката на Роб Холдинг, което затрудни стража Рамсдейл и топката влетя в долния му ляв ъгъл.

Арсенал вкара почетно попадение четири минути преди края на мача. Леандро Тросар получи топката отдясно в наказателното поле на „гражданите“, топката попадна в краката на Холдинг, който с изстрел зад „бялата“ точка се разписа в левия ъгъл на вратаря Едерсон.

Крайният резултат оформи Ерлинг Холанд с попадение в петата минута от добавеното време на мача.

В класирането Арсенал е лидер със 75 точки, на два пункта преднина пред Манчестър Сити, който обаче е с два мача по-малко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-хладно, но с по-малко валежи днес
По-хладно, но с по-малко валежи днес
Александър Везенков поведе Олимпиакос към първи успех над Фенербахче в четвъртфиналите на Евролигата
Александър Везенков поведе Олимпиакос към първи успех над Фенербахче в четвъртфиналите на Евролигата