НОВИНИ

Манчестър Сити се класира с лекота за четвъртфиналите на ФА Къп

манчестър сити
bnt avatar logo
от БНТ
22:42, 01.03.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити продължава напред в турнира ФА Къп след победа с 2:0 като гост на втородивизионния Питърбро в двубой от осминафиналите на надпреварата.

След тотален контрол на събитията през първото полувреме, но липса на точност в завършващия удар, шампионите на Англия откриха резултата в 60-ата минута. Рияд Марез проби от дясното крило, нахлу в наказателното поле на домакините и от малък ъгъл прати топката в далечния ъгъл на вратата, пазена от Стивън-Андреас Бенда.

Попадението пречупи състава на Грант Маккан, който седем минути по-късно инкасира втори гол. Джак Грийлиш бе изведен в пеналтерията на Питърбро от Фил Фоудън, овладя топката и с елегантен удар я прати под плонжа на Бенда за 2:0 в полза на Сити.

Място в четвъртфиналите на ФА Къп намери и друг представител на Висшата лига - Кристъл Палас, който победи като домакин Стоук Сити с 2:1. "Орлите" откриха резултата чрез Шейху Куяте в 53-ата минута, а пет минути след това Джош Тимон изравни за тима от Чемпиъншип. Победното попадение за Палас вкара Джайро Ридевалд в 82-ата минута.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варди се завърна с гръм и трясък при победа на Лестър над Бърнли
Варди се завърна с гръм и трясък при победа на Лестър над Бърнли
Руското радио "Ехото на Москва" е спряно от ефир
Руското радио "Ехото на Москва" е спряно от ефир