НОВИНИ

Манчестър Сити се справи лесно с шампиона на Азия и е на финал на световното клубно първенство

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:59, 19.12.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
манчестър сити справи лесно шампиона азия финал световното клубно първенство
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити победи без особени затруднения японския Урава Ред Даймъндс с класическото 3:0 и така стана вторият финалист в тазгодишното издание на световното клубно първенство, което се провежда в Джеда, Саудитска Арабия.

На стадион "Крал Абдула" футболистите на Пеп Гуардиола имаха пълна доминация срещу носителя на трофея от последното издание на Шампионската лига на Азия, като отправиха цели 25 удара по посока вратата на "червените" срещу само два на своя съперник.

Въпреки ясно изразеното си предимство в хода на двубоя европейските шампиони трябваше да чакат до края на първото полувреме, за да открият резултата, като това се случи след автогол на норвежеца Мариус Хойбротен.

През второто полувреме Сити продължи да контролира събитията на терена и стигна до два бързи гола чрез Матео Ковачич и Бернардо Силва, с което бе оформен и крайният резултат 3:0 още преди да е изминал и час игра.

С успеха действащият победител в Шампионската лига се класира за своя първи финал в историята си на световното клубно първенство, където техен съперник ще бъде Флуминензе, който вчера надигра с 2:0 египетския Ал Ахли.

Големият финал в надпреварата между Манчестър Сити и бразилския гранд е този петък (22 декември) от 20:00 часа българско време.

Няколко часа по-рано ще се проведе и мачът за бронзовите медали, в който един срещу друг ще се изправят Урава Ред Даймъндс и Ал Ахли.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двойно превишение на нормата за замърсяване на въздуха отчетоха станциите в София
Двойно превишение на нормата за замърсяване на въздуха отчетоха станциите в София
Заради ремонти: Шест софийски гимназии се местят в други сгради
Заради ремонти: Шест софийски гимназии се местят в други сгради