НОВИНИ

Манчестър Сити възкръсна за шест минути и отново е шампион на Англия

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:57, 22.05.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
манчестър сити възкръсна шест минути отново шампион англия
Снимка: Туитър
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити успешно защити титлата си във Висшата лига, след като в последния кръг от сезона спечели с 3:2 домакинството си на Астън Вила, което позволи на "гражданите" да триумфират със своята осма шампионска титла на Англия.

Успехът за отбора на Хосеп Гуардиола дойде по изключително инфарктен начин, след като до 76-ата минута те изоставаха с 0:2.

В същото време основният преследвач на "гражданите" Ливърпул играеше при резултат 1:1 срещу Уулвърхямптън и се нуждаеше само от един гол, за да стигне до титлата.

Само в рамките на пет минути обаче, между 76-ата и 81-ата, две попадения на резервата Илкай Гюндоган и едно на Родри хвърлиха в екстаз зрителите на "Етихад", носейки пълния обрат за Манчестър Сити.

В оставащото време Сити запази аванса и по този начин спечели втора поредна титла във Висшата лига и общо четвърта под ръководството на Пеп Гуардиола.

На "Анфилд" пък Ливърпул в крайна сметка стигна до победа с 3:1 срещу "вълците", но в крайна сметка момчетата на Юрген Клоп останаха само на точка от Манчестър Сити в крайното подреждане.

Точни за успеха на "мърсисайдци" бяха Садио Мане, Мохамед Салах и Анди Робъртсън, след като Педро Нето бе дал аванс на Уулвс още в 3-ата минута.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В навечерието на 24 май: У нас пристигнаха частици от мощите на Кирил и Методий
В навечерието на 24 май: У нас пристигнаха частици от мощите на Кирил и Методий
Киев изключва примирие срещу територии
Киев изключва примирие срещу територии