НОВИНИ

Манчестър Сити взе своето срещу Лийдс и се откъсна на 4 точки пред Арсенал

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:54, 06.05.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
манчестър сити взе своето лийдс откъсна точки арсенал
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити направи поредна важна крачка към защитата на титлата си във Висшата лига, след като спечели с 2:1 у дома срещу Лийдс в среща от 35-ия кръг.

Успехът беше десети подред за момчетата на Хосеп Гуардиола в първенството и те вече имат 4 точки аванс на върха пред Арсенал, като и двата тима имат да изиграят още четири двубоя до края на кампанията.

В същото време загубата на Лийдс при дебюта на новия треньор Сам Алърдайс остави тима на 17-а позиция с 30 пункта и може да се озове в зоната на изпадащите, ако Нотингам измъкне нещо от домакинството си на Саутхямптън в понеделник.

На "Етихад" "гражданите" контролираха мача и до голяма степен предрешиха изхода от него още през първото полувреме, когато Илкай Гюндоган отбеляза два почти идентични гола с хубави изстрели от дистанция в 19-ата и 27-ата минута.

Малко преди края на редовното време германецът можеше да оформи своя хеттрик от дузпа, но пропусна, което ядоса неговия треньор Пеп Гуардиола, когото камерите уловиха да казва на Ерлинг Холанд, че именно норвежецът е трябвало да стреля от бялата точка.

Броени секунди след този епизод гостите от Лийдс върнаха един гол чрез Родриго, който се възползва от грешка в отбраната на Сити и даде някакви надежди на своя тим за заключителните минути, но "белите" така и не организираха опасна атака и в крайна сметка загубиха.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Челси спря кошмарната серия и записа първи успех при Франк Лампард, Тотнъм също победи
Челси спря кошмарната серия и записа първи успех при Франк Лампард, Тотнъм също победи
С пагони в наследство: Военната служба като семейна традиция
С пагони в наследство: Военната служба като семейна традиция