НОВИНИ

Манчестър Юнайтед измъкна труден успех срещу Брайтън

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:37, 05.04.2021
Чете се за: 00:48 мин.
Футбол
манчестър юнайтед измъкна труден успех брайтън

На своя "Олд Трафорд", "червените дяволи" спечелиха с 2:1 срещу 16-ия в подреждането в среща от 30-ия кръг на Английската Висша Лига.

По този начин футболистите на Оле Гунар Солскяер се откъснаха на 4 точки пред 3-ия Лестър, докато състава на Брайтън остана на 6 пункта над опасната зона.

Още в 3-та минута домакините можеха да излязат напред в резултата чрез младия Мейсън Грийнууд, но неговия диагонален изстрел се отби от страничната греда.

Десет минути по-късно юношата на Юнайтед Дани Уелбек попари бившия си клуб, вкарвайки с глава за 0:1. Англичанинът засече с глава подаване отдясно, като първоначалният му изстрел бе отразен от Дийн Хендерсън, но при добавката нападателят нямаше как да сбърка на опразнената врата и отбеляза.

Малко след час игра обаче домакините все пак възстановиха паритета, след като Бруно Фернандеш комбинира с Маркъс Рашфорд, а английският нападател се разписа с много хубав изстрел в далечния ъгъл за 1:1.

В 70-та минута гостите имаха сериозни претенции за дузпа, след като Хари Магуайър наруши баланса на Уелбек в наказателното поле, попречвайки му да засече едно центриране. Съдията Майк Райли обаче прецени, че нарушение няма, а това му отсъждане не беше променено дори от системата ВАР.

Трите точки за Юнайтед станаха факт в 83-та минута, когато неуспешен опит за изстрел на Пол Погба се превърна в подаване за Мейсън Грийнууд, който с глава от границата на вратарското поле беше точен за крайното 2:1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15 автобуса със секционни избирателни комисии изчакват на Морската гара в Бургас
15 автобуса със секционни избирателни комисии изчакват на Морската гара в Бургас
Отвориха яслите и детските градини
Отвориха яслите и детските градини