НОВИНИ

Манчестър Юнайтед напомни за златните времена след обрат срещу Тотнъм в Лондон

bnt avatar logo
от Калоян Николов
09:52, 12.04.2021
Чете се за: 00:56 мин.
Европейски футбол
манчестър юнайтед напомни златните времена обрат тотнъм лондон

Отборът на Манчестър Юнайтед се наложи над Тотнъм с 3:1 като гост в мач от 31-ия кръг на Висшата лига и затвърди втората си позиция в класирането.

На "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" играчите на Оле Гунар Солскяер демонстрираха позабравен характер от славните години на "червените дяволи" под ръководството на Алекс Фъргюсън, за да обърнат състава на Жозе Моуриньо и да го отдалечат на 6 т. от топ 4.

"Шпорите" започнаха по-активно двубоя, но постепенно играта се изравни, а един от ключовите моменти дойде в 33-та минута, когато Единсон Кавани откри резултата след подаване на Пол Погба, но след консултация с ВАР реферът Крис Кавана отмени попадението за много спорно нарушение на Скот Мактомини срещу Хюн Мин Сон, дошло доста преди завършека на атаката.

Възпитаниците на Жозе Моуриньо се възползваха от разочарованието на гостите и в 40-та минута поведоха след бърза контраатака, завършена от Сон.

След почивката Юнайтед наложи доминация на терена и това даде резултат в 57-та минута, когато Фред изравни от добавка, след като Юго Лорис отрази опасен удар на Кавани.

Гостите от Манчестър продължиха с натиска и в 79-та минута Кавани вкара втори гол за Юнайтед със страхотен удар с глава след прецизно центриране на Мейсън Грийнууд.

В последната минута на добавеното време самият Грийнууд оформи крайното 3:1, след като елиминира Серхио Регилон и стреля силно с десния крак.

По този начин Манчестър Юнайтед записа трета поредна победа в първенството и се доближи на 11 точки от лидера Манчестър Сити, който е изиграл мач повече.

"Червените дяволи" имат преднина от седем точки пред третия Лестър. Тотнъм заема седма позиция с актив от 49 точки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как върховенството на закона допринася за развитието на икономиките
Как върховенството на закона допринася за развитието на икономиките
Над 70 гуми "плуват" в река Слатинска в София
Над 70 гуми "плуват" в река Слатинска в София