НОВИНИ

Манчестър Юнайтед обърна Арсенал в 5-голов спектакъл на "Олд Трафорд"

манчестър юнайтед обърна арсенал голов спектакъл олд трафорд
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
00:07, 03.12.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Тимът на Манчестър Юнайтед победи Арсенал с 3:2 в едно от дербитата на 14-ия кръг на английската Висша лига.

Гостите от Лондон откриха първи резултата на "Олд Трафорд" в 13-ата минута. Фред настъпи неволно Давид Де Хеа и испанският страж на Юнайтед се строполи на земята, а същевременно Емил Смит Роу от Арсенал реализира в опразнената врата с удар от дъгата на наказателното поле.

Първоначално Мартин Аткинсън отмени попадението, но след преразглеждане на ситуацията от ВАР голът все пак бе зачетен.

Съставът на Майкъл Карик изравни резултата в последната минута на първото полувреме, когато грешникът за първия гол Фред подаде към Бруно Фернандеш във вратарското поле на Арсенал, а португалецът се разписа с изстрел в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Аарън Рамсдейл за 1:1.

В 52-ата минута "червените дяволи" направиха пълен обрат в срещата, благодарение на дежурния си голмайстор Кристиано Роналдо, който от точката за изпълнение на дузпа засече центриране по земя на Диого Далот.

Две минути по-късно "топчиите" изравниха за 2:2 от подобна ситуация. Крилото Габриел Мартинели центрира по земя в пеналтерията на домакините, където се бе позиционирал Мартин Йодерог и норвежецът реализира с техничен удар по земя.

В 67-ата минута Мартин Йодегор закъсня с шпагата си срещу Фред в наказателното поле на Арсенал и бразилецът се падна на тревата. След намеса на ВАР "червените дяволи" получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Роналдо, който не остави шансове на Рамсдейл с безапелационното си изпълнение в центъра на вратата за 3:2.

След победата грандът от Манчестър е 7-и в класирането с актив от 21 точки, на 3 пункта от топ 4. Арсенал пък е 5-и с 23 точки, на цели 10 т. от лидера Челси.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриват 47-ото Народно събрание с тържествено заседание
Откриват 47-ото Народно събрание с тържествено заседание
Тотнъм взе лондонското дерби с Брентфорд
Тотнъм взе лондонското дерби с Брентфорд