НОВИНИ

Манчестър Юнайтед обърна Форест от 0:2, Фулъм спря Арсенал на "Емиратс"

манчестър юнайтед обърна форест фулъм спря арсенал емиратс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:35, 26.08.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Манчестър Юнайтед се върна на победния път във Висшата лига, след като обърна Нотингам Форест от два гола изоставане до крайното 3:2 в мач от третия кръг на първенството.

Двубоят на "Олд Трафорд" започна шокиращо за домакините и те инкасираха два гола още преди да са изтекли четири минути, като те никога не изоставали с 0:2 в по-ранен етап на двубой от Висшата лига. Първото попадение за Форест дойде след грешка на Маркъс Рашфорд и бърза контраатака, завършена от Тайво Авони. Почти веднага след това Уили Боли покачи на 2:0 с голяма доза късмет след центриране от фал.

"Червените дяволи" отговориха положително на шокиращото развитие на събитията и натиснаха съперника си, като след няколко пропуска намалиха изоставането си в 17-та минута, когато Кристиан Ериксен завърши технично от близко разстояние след асистенция на Маркъс Рашфорд. До края на първото полувреме Каземиро направи невероятен пропуск на празна врата, но бразилският халф се реваншира седем минути след почивката, когато вкара след страхотно заучено положение от фал и асистенция на Бруно Фернандеш.

В 67-та минута гостите останаха с човек по-малко след директен червен картон на капитана Джо Уорал, който направи нарушение срещу Фернандеш като последен в отбраната, а десет минути по-късно португалският национал завърши обрата от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Рашфорд. До края играчите на Стив Купър натиснаха в търсене на изравнителен гол, но не успяха да стигнат до такъв.

По този начин Манчестър Юнайтед се съвзе след загубата от Тотнъм преди седмица и вече заема пето място в класирането с 6 точки, докато Нотингам Форест е на 14-та позиция с три точки по-малко.

На "Емиратс" Арсенал загуби първи точки през сезона след 2:2 срещу Фулъм. "Котиджърс" изненадващо поведоха чрез Андреас Перейра още преди да изтекат 60 секунди, но "артилеристите" обърнаха с голове на Букайо Сака от дузпа и Еди Нкетия в 70-та и 72-та минута. Фулъм остана с 10 души след втори жълт картон на защитника Калвин Баси в 83-та минута, но две минути по-късно Жоао Палиня оформи крайното 2:2 и донесе точката на своите.

Останалите резултати:

Брентфорд - Кристъл Палас 1:1

Евертън - Уулвърхемптън 0:1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Словенецът Тилен Финкщ спечели пролога на 70-ата колоездачна обиколка на България
Словенецът Тилен Финкщ спечели пролога на 70-ата колоездачна обиколка на България
САЩ и Испания стартираха с победи на световното първенство по баскетбол в Япония, Индонезия и Филипините
САЩ и Испания стартираха с победи на световното първенство по баскетбол в Япония, Индонезия и Филипините