НОВИНИ

Манчестър Юнайтед оцеля срещу Астън Вила и продължава напред за ФА Къп

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:53, 10.01.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
манчестър юнайтед оцеля астън вила продължава напред къп
Слушай новината

Отборът на Манчестър Юнайтед стана последният тим, който си гарантира място в 4-ия кръг на ФА Къп след много труден домакински успех с 1:0 срещу Астън Вила.

Единственото попадение за "червените дяволи" реализира Скот Мактоминей още в 8-та минута, засичайки с глава центриране на Фред.

След този епизод обаче домакините бяха тотално надиграни от момчетата на Стивън Джерард, които по чудо не стигнаха до изравнителен гол.

Вина за това имаше и стражът на Юнайтед Давид Де Хея, който изигра поредния си силен двубой през сезона и отрази почти всички удари, които бяха отправени към неговата врата.

Дори той обаче нямаше какво да стори в 51-та минута, когато от непосредствена близост Дани Ингс реализира с глава за 1:1. Ситуацията обаче бе обстойно прегледана от системата ВАР, като дори се наложи лично арбитърът Майкъл Оливър да погледне още веднъж случилото се на монитор.

В крайна сметка той стигна до заключението, че преди Ингс с топката е играл Оли Уоткинс, което поставя голмайстора в положение на засада, и голът беше отменен. Малко по-късно отново заради засада на Ингс не беше зачетен и гол на Уоткинс.

Бирмингамци продължиха да стоят по-добре на терена, но в последните 20 минути силите им започнаха да ги напускат и това позволи на Юнайтед да удържат крехката си преднина.

В следващия кръг в първата седмица на февруари "червените дяволи" ги очаква ново домакинство, но този път на "Олд Трафорд" ще гостува втородивизионният Мидълзбро.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ветровито време с валежи от дъжд и сняг в почти цялата страна днес
Ветровито време с валежи от дъжд и сняг в почти цялата страна днес
Габон удари Коморските о-ви за Купата на африканските нации
Габон удари Коморските о-ви за Купата на африканските нации