НОВИНИ

Манчестър Юнайтед привлече Андре Онана

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:48, 21.07.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
манчестър юнайтед привлече андре онана
Слушай новината

Отборът на Манчестър Юнайтед обяви трансфера на камерунския страж Андре Онана, който пристига на "Олд Трафорд" с трансфер от Интер.

Според информациите сделката е на стойност 51 милиона евро, а договорът на вратаря ще бъде за срок от пет години до края на месец юни 2028 с опция за удължаване с още един сезон.

"Манчестър Юнайтед има дълга история с невероятни вратари. Ще дам всичко, което зависи от мен, за да оставя сериозна следа през следващите години. Влюбих се в Интер, стадион "Джузепе Меаца", феновете и Милано, но сега е време да започна това ново пътуване. Правя всичко с огромен ентусиазъм. Феновете на Интер, които придават величие на клуба, наистина ще ми липсват", заяви Онана.

В Англия камерунецът ще има за задача да замести дългогодишният №1 на вратата на "червените дяволи" Давид Де Хея, който напусна след 12 сезона в клуба.

Освен това Андре Онана отново ще има възможността да работи с наставника Ерик тен Хаг, след като двамата бяха заедно и в състава на Аякс.

През миналия сезон пък 27-годишният камерунски страж изигра 41 мача за Интер във всички турнири, като спечели Купата и Суперкупата на Италия, а освен това игра финал в Шампионската лига, загубен от "нерадзурите" с минималното 0:1 срещу Манчестър Сити.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекарите в Бургас продължават борбата за живота на детето, ударено от мълния
Лекарите в Бургас продължават борбата за живота на детето, ударено от мълния
Очаквайте "В кадър": "Граници" - филмът за бесарабските българи
Очаквайте "В кадър": "Граници" - филмът за бесарабските българи