НОВИНИ

Манчестър Юнайтед привлече Мейсън Маунт

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:47, 05.07.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
манчестър юнайтед привлече мейсън маунт
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Манчестър Юнайтед обяви първия си трансфер за това лято, като "червените дяволи" привлякоха английския национал Мейсън Маунт от Челси.

По информация на клуба договорът на Маунт ще бъде за пет сезона с възможност за удължаване с още една, а авторитетният журналист Фабрицио Романо вече обяви, че сделката е на стойност 55 милиона паунда плюс 5 милиона под формата на бонуси.

"Никога не е лесно да напуснеш клуба, в който си израснал, но Манчстър Юнайтед ще бъде едно вълнуващо предизвикателство за следващия етап от моята кариера. Изправял съм срещу този отбор и знам колко е силен. Нямам търпение да се присъединя към този състава и неговия стремеж да печели трофеи", сподели Маунт пред сайта на "червените дяволи"

"Всички виждате какви огромни стъпки напред направи тима при Ерик тен Хаг. Ние се срещнахме, обсъдихме неговите планове и нямам търпение за следващите няколко сезона. Много съм амбициран. Знам какво е усещането да печелиш големи трофеи и ще дам всичко от себе си, за да го изпитам и в Манчестър Юнайтед", допълни той.

Вчера вечерта Мейсън Маунт се "сбогува" с феновете на Челси с емоционално видео, в което той благодари за подкрепата през всичките тези години. Английският национал бе част от лондончани в продължение на 18 години, след като се присъедини към академията на тима през 2005-а година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВСС остави без разглеждане искането на Гешев да напусне прокуратурата
ВСС остави без разглеждане искането на Гешев да напусне прокуратурата
Иван, който надраска стена на Колизеума, "не знаел за древността на паметника"
Иван, който надраска стена на Колизеума, "не знаел за древността на паметника"