НОВИНИ

Манчестър Юнайтед привлече нидерландския нападател Джошуа Зиркзее

Футболистът на Болоня е първото лятно попълнение на "червените дяволи"

болоня обърна лацио продължава мечтае топ
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:53, 14.07.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Манчестър Юнайтед направи нидерландския национал Джошуа Зиркзее първото си лятно попълнение, а също така и в ерата на новите собственици от Инеос. Зиркзее идва от италианския елитен клуб Болоня за сумата от 42,5 милиона английски паунда. Нападателят слага подписа си под личен договор за пет сезона и има опция за удължаване с още една година.

Зиркзее, който представляваше страната си на Европейското първенство, е започнал кариерата си в Байерн (Мюнхен) преди през 2022 година да се премести в Италия за постоянно след периоди под наем в Парма и белгийския Андерлехт.

През миналата година футболистът спечели наградата за №1 в италианската Серия при играчите до 23 години, след като в края на сезона беше голмайстор на Болоня и помогна за класирането на тима в Шампионската лига.

"След като имах разговори с мениджъра и някои от лидерите в съблекалнята, вече знам колко вълнуващо ще бъде бъдещето тук и нямам търпение да изиграя моята роля в постигането на успех за Манчестър Юнайтед. Аз съм играч, който винаги е посвещавал всичко на победата. Готов съм за следващото предизвикателство, да премина на друго ниво в кариерата си и да спечеля още трофеи. Привилегия е да се присъединиш към такъв емблематичен клуб. Сега трябва да си взема кратка почивка, след като бях с националния отбор, но ще се върна напълно във форма, за да променя играта на тима", заяви новият футболист на "червените дяволи".

В Юнайтед имаха спешна нужда от нападател, след като през миналата година реализираха едва 58 година и завършиха на 8-о място в класирането на Висшата лига на Англия. Зиркзее имаше освобождаваща клауза от 40 милиона паунда в договора си, но англичаните решиха да платят още над това, за да им се позволи да оформят трансферната сума като вноски в рамките на три години.

"Осигуряването на нападател, който да подобри представянето ни в атаката, да даде още сила на другите ни нападатели, беше от първостепенно значение това лято. Радваме се, че успяхме да привлечем играч от калибъра на Джошуа толкова рано през трансферния прозорец. Той е изключителен талант, чието представяне ще повлияе положително на целия отбор", заяви пък спортният директор на тима от "Олд Трафорд" Дан Ашуърт.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова изразителна етапна победа на Тадей Погачар го доближи още повече до трета титла в Обиколката на Франция
Нова изразителна етапна победа на Тадей Погачар го доближи още повече до трета титла в Обиколката на Франция
Карлос Алкарас защити титлата си на Уимбълдън
Карлос Алкарас защити титлата си на Уимбълдън