НОВИНИ

Манчестър Юнайтед разби РБ Лайпциг у дома, Рашфорд с хеттрик

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:30, 29.10.2020
Чете се за: 01:07 мин.
Футбол
манчестър юнайтед разби лайпциг дома рашфорд хеттрик

"Червените дяволи" спечелиха с 5:0 домакинството си на полуфиналиста от последното издание на Шампионската Лига и оглавиха еднолично класирането в група "Н" с шест точки.

На стадион "Олд Трафорд" домакините започнаха по-активно, но не успяваха да застрашат сериозно германската врата в началните минути.

В 21-та минута обаче футболистите на Солскяер поведоха в резултата след чудесна комбинация между Пол Погба и Мейсън Грийнууд, след която последния отбеляза. Ситуацията бе разгледана обстойно със системата ВАР, но въпреки това попадението остана, макар повторенията да да показаха, че младият англичанин, може би, се е намирал в положение на засада.

До края на първата част домакините приеха играта в своят половина, с цел да запазят преднината си.

След подновяването гостите потърсиха изравнителен гол, но трудно създаваха каквито и да е шансове пред Де Хея. Всичко по-опасно до което стигнаха беше опасен удар с глава на Упамекано, отразен от испанския страж.

Така се стигна до последните 15 минути на мача, в които разгрома на гостите стана пълен. Първо в 75-та минута Рашфорд бе изведен сам срещу Гулачи и отбеляза за 2:0. Отново системата ВАР влезе в употреба, като този път тя потвърди, че гола е редовен, след като първоначално беше отменен.

Само три минути по-късно, грешка в отбраната на РБ Лайпциг позволи на Фред да извеед Рашфорд, който се разписа за 3:0 с втория си гол в мача.

В 87-та минута главния съдия Матей Юг отсъди дузпа за нарушение срещу Антони Марсиал. Потърпевшият застана зад топката и реализира за 4:0.

В самия край отново Рашфорд беше в прегръдките на своите съотборници, след като отбеляаза за 5:0, оформяйки своя хеттрик.

В другия мач от групата ПСЖ спечели с 2:0 гостуването си на Истанбул Башакшерих. И двете попадения за парижани отбеляза Мойс Кийн, който се разписа след асистенции на Килиан Мбапе.

Така, класирането в групата след два мача изглежда по следния начин: Манчестър Юнайтед е начело с шест точки ,следван от ПСЖ и Рб Лайпциг с по три. Истанбул ББ са на последна позиция без нито една точка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атака с нож в Ница, има жертви
Атака с нож в Ница, има жертви
НС със законодателни промени, които гарантират независимостта на европейските прокурори
НС със законодателни промени, които гарантират независимостта на европейските прокурори