НОВИНИ

Манчестър Юнайтед с поредна стъпка накриво в първенството

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:20, 12.02.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
манчестър юнайтед поредна стъпка накриво първенството
Слушай новината

Манчестър Юнайтед допусна поредна грешна стъпка в борбата за топ 4 във Висшата лига, след като на своя "Олд Трафорд" завърши 1:1 срещу Саутхямптън.

"Червените дяволи" започнаха по-силно двубоя и още в 7-ата минута можеха да открият резултата, но удар на Кристиано Роналдо бе отразен малко пред голлинията от футболист на "светците".

Все пак по-добрата игра на домакините даде резултат в 21-ата минута, когато Джейдън Санчо засече подаване по земя на Рашфорд и от непосредствена близост се разписа за 1:0.

В самия край на полувремето Юнайтед бе много близо до удвояване на преднината си, но гол на Пол Погба не бе зачетен заради засада на асистента на попадението Кристиано Роналдо.

Три минути след подновяването на играта пък Саутхямптън стигна до изравнителен гол, след като Че Адамс беше изведен в отлична позиция от Мохамед Елиунуси и с диагонален изстрел преодоля Давид Де Хея за 1:1.

В оставащото време очаквано домакините потърсиха трите точки, като на два пъти бяха много близо до отбелязването на второ попадение чрез Хари Магуайър, но и в двата случая стража на "светците" Фрейзър Форстър демонстрира блестящ рефлекс, за да съхрани равенството в резултата.

В 72-ата минута пък отново гол на Юнайтед не беше зачетен заради засада и така "червените дяволи" не успяха да спечелят в трети пореден мач във всички турнири.

Равенството остави "червените дяволи" на 5-та позиция в подреждането с 40 точки само на една пред 5-ия Арсенал, който има и два мача по-малко. Саутхямптън от своя страна остава на 10-то място с 29 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВМРО избра трима съпредседатели, Каракачанов става почетен председател
ВМРО избра трима съпредседатели, Каракачанов става почетен председател
МВнР призовава българските граждани да се въздържат от пътувания до Украйна
МВнР призовава българските граждани да се въздържат от пътувания до Украйна