НОВИНИ

Манчестър Юнайтед се върна към победите след страхотен обрат срещу Астън Вила

Две попадения на Алехандро Гарначо и дебютно такова на Расмус Хьойлунд във Висшата лига вдъхновиха "червените дяволи" да стигнат до успех с 3:2 на своя "Олд Трафорд"

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:01, 27.12.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
манчестър юнайтед върна победите страхотен обрат астън вила
Слушай новината

Манчестър Юнайтед прекъсна серията си от четири поредни двубоя без победа във всички турнири, след като победи с 3:2 като домакин Астън Вила в среща от 19-ия кръг на английската Висша лига.

На своя "Олд Трафорд" "червените дяволи" сътвориха паметен обрат срещу бирмингамци, тъй като на почивката изоставаха с 0:2, но след нея, вдъхновени от головете на Алехандро Гарначо и Расмус Хьойлунд, футболистите на Ерик тен Хаг стигнаха до успеха.

Иначе мачът тръгна кошмарно за домакините, които през първата част допуснаха две груби грешки в отбрана при статични положения, от които Астън Вила се възползва, за да си осигури два гола аванс чрез Джон Макгин и Леандър Дендонкер.

Още в началото на второто полувреме обаче Юнайтед показа, че е готов да се бори и в 48-ата минута попадение на Алехандро Гарначо бе отменено заради засада.

Десетина минути по-късно гостите сбъркаха фатално в центъра на игрището, което позволи на "червените дяволи" да организира светкавична контраатака и този всичко с позицията на Гарначо беше редовно, за да оползотвори той асистенция на Маркъс Рашфорд, намалявайки пасива на своя тим.

В 71-ата минута отново аржентинецът беше на правилното място, за да нанесе изстрел, който след рикошет в тялото на бранител на Вила стана неспасяем за стража на гостите Емилиано Мартинес и така резултатът беше изравнен - 2:2.

Така се стигна до 81-ата минута, когато домакините изпълниха ъглов удар, при който Макгин не успя да изчисти топката, която стигна до Расмус Хьойлунд и датчанинът от въздуха я прати във вратата на бирмингамци за крайното 3:2, като за него това бе и дебютен гол в кариерата му във Висшата лига.

След тази инфарктна победа Манчестър Юнайтед временно се изкачи до 6-ото място в подреждането с 31 точки, докато Астън Вила остава 3-и с 39 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Истории от Олимпийските игри" - брой 3 (ВИДЕО)
"Истории от Олимпийските игри" - брой 3 (ВИДЕО)
Кристиано Роналдо беше точен на два път при успех на Ал-Насър и си гарантира, че ще завърши 2023-а като голмайстор №1 в света
Кристиано Роналдо беше точен на два път при успех на Ал-Насър и си гарантира, че ще завърши 2023-а като голмайстор №1 в света