НОВИНИ

Манчестър Юнайтед ще търси първа победа в Шампионска лига срещу Копенхаген

"Червените дяволи" се нуждаят от точки, ако искат да продължат в надпреварата

варан маунт подновиха тренировки манчестър юнайтед ясно дали играят байерн
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:05, 24.10.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Манчестър Юнайтед е изправен през угрозата да не преодолее груповата фаза при завръщането с в Шампионска лига. След два изиграни кръга "червените" дяволи са последни и с изоставане от 4 точки от втория Галатасарай.

Днес предстои наглед най-лесният мач за Юнайтед в групата, а именно домакинство на аутсайдера Копенхагех. Двубоят на стадион "Олд Трафорд" е от 22:00 часа.

Очаквано бе тимът да загуби големия сблъсък в с Байерн Мюнхен в Германия, което се случи при зрелищен резултат 3:4. На собствен терен обаче "червените дяволи" нямаха право да губят от Галатасарай и то при положение, че на два пъти повеждаха в резултата. Страхотна драма проследихме в този сблъсък с обрати, червен картон за Каземиро, пропусната дузпа от Мауро Икарди и в крайна сметка победен гол от аржентинеца за 3:2 в полза на турския шампион.

След паузата за националните отбори Копенхаген и Манчестур Юнайтед успеха да спечелят своите срещи за първенство в събота. "Червените дяволи" се наложиха над Шефилд Юнайтед, докато Копенхаген направи обрат над Вейле.

В друг интересен двубой Севиля приема Арсенал в Испания. Очакванията бяха двата тима да преодолеят група "В" без особени трудности, но до момента това не се получава. На фокус излезе Ланс, който е и временният лидер, а с 9 победи В първите 9 кръга в Ердивизи ПСВ определено демонстрира страхотна форма и не бива да бъде изключван от битката за първите две места.

Арсенал и Севиля не са играли официален двубой по между си от 200 г., когато отново в групите на Шампионска лига си разменят по една домакинска победа, като двата тима прогресират напред със сериозна разлика от следващите два отбора в групата. Тази вечер обаче гостите от Лондон влизат в срещата като сериозен фаворит въпреки домакинския фактор в полза на Севиля.

Всички мачове от днешния ден:

Галатасарай - Байерн Мюнхен
Интер - РБ Залцбург
Бенфика - Реал Сосиедад
Брага - Реал Мадрид
Ланс - ПСВ
Манчестър Юнайтед - Копенхаген
Севиля - Арсенал
Унион Берлин - Наполи

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 30% от републиканските пътища в България са за основен ремонт
Близо 30% от републиканските пътища в България са за основен ремонт
Валенсия се върна на победния път с домакински успех над Кадис
Валенсия се върна на победния път с домакински успех над Кадис