НОВИНИ

Манчестър Юнайтед си гарантира участие в Шампионската лига след разгром над Челси

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:59, 25.05.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
манчестър юнайтед гарантира участие шампионската лига разгром челси
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Манчестър Юнайтед постигна разгромна победа с 4:1 при домакинството си на Челси в отложен двубой от 32-ия кръг на английската Висша лига.

„Червените дяволи“ откриха резултата на стадион „Олд Трафорд“ в шестата минута, когато Кристиан Ериксен центрира от фаул отляво в половината на „сините“ към наказателното поле, където Каземиро се вклини между Кай Харетц и Уесли Фофана и с глава прати топката в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Кепа Арисабалага.

В 26-ата минута нападателят на домакините Антони бе изведен принудително от терена с носилка заради тежка контузия на глезена след единоборство с Тревор Чалоба.

Юнайтед удвои преднината си в петата минута от добавените шест на първата част. Голмайсторът Каземиро с меко подаване изведе Джейндън Санчо отдясно в пеналтерията на лондончани, а английският национал пусна диагонално подаване по земя към далечната греда, където Антони Марсиал се разписа в опразнената врата.

Домакините направиха преднината си в срещата класическа в 73-ата минута, когато Бруно Фернандеш проби отляво в наказателното поле на „сините“, пусна топката между краката на Фофана и бранителят на Челси го събори и главният рефер отсъди дузпа. Зад топката застана потърпевшият Фернандеш, който се разписа в долния ляв ъгъл на стража Кепа.

Маркъс Рашфорд вкара четвърти гол за Юнайтед в 78-ата минута, а Жоао Феликс вкара почетно попадение за Челси в 89-ата минута, с което оформи и крайният резултат.

В класирането Манчестър Юнайтед е трети с актив от 72 точки, на два пункта пред четвъртия Нюкасъл. Челси пък е 12-и с 43 точки от 37 изиграни срещи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проливни валежи и гръмотевични бури днес
Проливни валежи и гръмотевични бури днес
Изненадващо предложение за брак по време на баловете в Асеновград (СНИМКИ/ВИДЕО)
Изненадващо предложение за брак по време на баловете в Асеновград (СНИМКИ/ВИДЕО)