НОВИНИ

Манчестър Юнайтед започна с успех в проверките през лятото в неофициалния дебют на Маунт

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:55, 13.07.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
манчестър юнайтед започна успех проверките лятото неофициалния дебют маунт
Снимка: ФК Манчестър Юнайтед
Слушай новината

Отборът на Манчестър Юнайтед стартира с победа своята лятна подготовка, надигравайки с 2:0 тима на Лийдс Юнайтед в среща, която се игра в Осло, Норвегия.

И двете попадения за "червените дяволи" паднаха след почивката, като точни бяха юношите на клуба Ноам Емеран в 67-ата и Джо Хъгил в 81-ата минута.

Срещата бе и неофициален дебют за новото попълнение на Юнайтед Мейсън Маунт, който бе закупен от Челси през това лято. След двубоя английският национал говори пред клубната телевизия на отбора от "Олд Трафорд", пред която благодари на феновете за подкрепата.

"Когато се появихме на терена снощи и днес, подкрепата беше невероятна. Феновете са винаги с нас и наистина е страхотно. Искаме да играем добре и да ги накараме да се гордеят с нас", заяви Маунт.

В същото време наставникът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг похвали англичанинът за представянето му и изрази увереност, че той ще допринесе за бъдещите успехи на клуба.

"Той беше страхотен, но можехме да очакваме това. Маунт притежава страхотни качества и съм сигурен, че ще ни донесе много радост. Той със сигурност ще допринесе за нашето представяне", коментира нидерландският специалист.

"Червените дяволи" ще изиграят следващата си проверка идната сряда (19 юли) срещу френския Лион в Шотландия, след което тимът ще се отправи към САЩ за своето предсезонно турне, по време на което тимът ще срещне английските Арсенал и Рексъм, испанския Реал Мадрид и немския Борусия Дортмунд.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията издирва две момчета от град Летница, изчезнали в река Осъм
Полицията издирва две момчета от град Летница, изчезнали в река Осъм
Очаква ни много горещо време, показват картите за комфорт на НИМХ
Очаква ни много горещо време, показват картите за комфорт на НИМХ