НОВИНИ

Мани Пакиао загуби драматично завръщането си в бокса

bnt avatar logo
от Димитър Русев
13:15, 22.08.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
мани пакиао загуби драматично завръщането бокса
Слушай новината

Времето настигна и боксовата легенда Мани Пакиао, който претърпя съкрушително поражение от Йорденис Угас.

42-годишният спортист се хвалеше, че е по-добър от всякога, влизайки в 72-ата си професионална битка, но изглеждаше като бледо отражение на себе си.

Сега той е готов да закачи ръкавиците и да сложи край на блестящата си 26-годишна кариера, по време на която спечели световните титли по бокс в осем категории.

Угас, който беше по-скоро упорит, отколкото ослепителен, направи достатъчно, за да се пребори с единодушно решение за победа по точки в Лас Вегас и да запази световната си титла в полусредна категория.

Пакиао трябваше да се бие с Ерол Спенс във Вегас, преди непобеденият световен шампион да бъде принуден да се оттегли с разкъсана ретина.

35-годишният Угас, който трябваше да се боксира в друг мач, влезе в двубоя с 10-дневно предизвестие, за да се изправи срещу филипинеца.

Пакиао не се бе изправял в битка, откакто победи Кийт Търман, но започна бързо първия рунд, превключвайки атаките си от тялото към главата.

Угас засили играта си от втория рунд, като до края на двубоя показа физическо надмощие.

Кубинецът се оказа силен съперник за боксовата легенда и спечели битката, а двамата мъже отдадоха чест на 17 000 зрители в арена T-Mobile.

Съдиите останаха само да спуснат окончателно завесата над кариерата на Пакиао, като присъдиха на Угас победа с резултат 115-113 и 116-112 точки.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Временни увеличения на облачността следобед
Временни увеличения на облачността следобед
Зверев със страхотен обрат срещу Циципас
Зверев със страхотен обрат срещу Циципас