НОВИНИ

Мануел Фелер с втора поредна победа в слалом за Световната купа

мануел фелер втора поредна победа слалом световната купа
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
17:31, 14.01.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Австриецът Мануел Фелер спечели втори пореден слалома за Световната купа по ски алпийски дисциплини, след като триумфира в швейцарския курорт Венген.

В драматична битка за първото място 31-годишният Фелер завърши двата манша с общо време от 1:50.28 минути, изпреварвайки само с една десета лидера след първото спускане Атле Лий Макграт.

Любопитното е, че двамата бяха въвлечени в спора за победата и преди седмица в Аделбоден, когато отново австриецът грабна първото място, а разликата тогава беше дори по-малка - 0.02 секунди.

На трето място в днешния старт във Венген завърши трикратният носител на малкия Кристален глобус в слалома Хенрик Кристоферсен от Норвегия.

Припомняме ви, че в състезанието участие взе и най-добрият български алпиец Алберт Попов, който, за съжаление, падна в първия манш и не завърши.

В класирането за Световната купа водач е швейцарецът Марко Одермат с 1016 точки, следван от Марко Шварц от Австрия с 464, за когото обаче сезонът приключи заради контузия. Трети във временното подреждане с 460 пункта е французинът Сиприен Саразен.

В дисциплината слалом лидер е Мануел Фелер с 345 точки, следван от Атле Лий Макграт със 195 и Марко Шварц със 180. Алберт Попов е на 15-о място с 66 точки.

За най-добрите слаломисти сега предстои да се насочат към Австрия, където следващата неделя (21 януари) в Кицбюел ще се проведе следващият старт за Световната купа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Олга Храмова се нареди 25-а на сабя на турнира Гран при в Тунис
Олга Храмова се нареди 25-а на сабя на турнира Гран при в Тунис
Пострадалият при Боянския водопад мъж е приет в "Пирогов"
Пострадалият при Боянския водопад мъж е приет в "Пирогов"