НОВИНИ

Мануел Златанов попадна в идеалния отбор на еврошампионта по волейбол за мъже до 18 г.

Италианският национал е внук на легендата Димитър Златанов

Мануел Златанов
Снимка: bvf.bg/startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
08:54, 22.07.2024
Чете се за: 01:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Любомир Ганев, президентът на Българската федерация по волейбол, награди най-добрия играч на европейското първенство за мъже под 18 години. За №1 беше избран французинът Ноа Дуфло Роси от новите шампиони. На финала „петлите" победиха Италия с 3:0.

Ганев и столичният кмет Васил Терзиев връчиха сребърните медали на „адзурите". Шампионите получиха отличията си от Здеслав Барач, член на административния борд на CEV, заедно с Петър Младенов, зам.-министър на спорта.

В идеалния отбор на европейското беше избран Мануел Златанов от Италия, който е внук на легендата Димитър Златанов. Младата звезда получи приза си също от Любомир Ганев.

Франция получи най-много места в идеалния отбор. В награждаването участваха още Борислав Кьосев, Валентин Помаков, Димитър Шалъфов и Марек Прокеш.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В България не сме узрели за защита от киберсигурност, затова не ни засегна големият IT срив, смята експерт по киберсигурност
В България не сме узрели за защита от киберсигурност, затова не ни засегна големият IT срив, смята експерт по киберсигурност