НОВИНИ

Марешки: Сега е моментът за свикване на ВНС, но да бъде приет закон за изцяло мажоритарни избори

bnt avatar logo
от БНТ
12:03, 19.08.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Политика

Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки определи блокадите на протестиращите като "извращения" и настоя институциите да си свършат работата, за да не позволяват блокирането на кръстовища.

Поиска също така да бъде потърсена наказателна отговорност на Мая Манолова, Румен Радев, Христо Иванов и "Отровното трио", тъй като смята, че те настройват хората едни срещу други.

По повод предложението за промени в Конституцията Марешки подчерта, че сега е моментът за свикване на Велико народно събрание, но промените не трябва да засягат броя на депутатите, а да бъде приет законопроект за изцяло мажоритарни избори и да бъде забранено на всички, които в момента са на политически постове, отново да бъдат избирани за депутати и министри.

"В края на мандата, може би и в тази напрегната обстановка, в която и всички казват "нова конституция, ВНС, може би е най-доброто време, но не, за да бъде намален броят на народните представители. Аз мисля, че българите не се интересуват от количеството народни представители, а се интересуват от качеството. Защото, ако днес направим ВНС и изберем 120 негодници и утре държавата се срине още по-тежко, после ще правим ВНС, за да изберем 360 народни представители", каза Марешки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Капитанът на ПСЖ: Искам още един трофей в кариерата си
Капитанът на ПСЖ: Искам още един трофей в кариерата си
Прокуратурата започва проверки във всички социални домове в Пловдивско
Прокуратурата започва проверки във всички социални домове в Пловдивско