НОВИНИ

Мъри и Фриц продължават напред във Вашингтон, Ожие-Алиасим отпадна

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:03, 03.08.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
мъри фриц продължават напред вашингтон ожие алиасим отпадна
Снимка: БТА
Слушай новината

Бившият водач в световната ранглиста в мъжкия тенис Анди Мъри се класира за осминафиналите в турнира от сериите АТР 500 във Вашингтон, САЩ.

Поставеният под №15 в основната схема британец надигра в два сета американецът Брендън Накашима в първия си двубой в турнира след 7:6(5), 6:4.

Срещата започна равностойно, като в първия сет точките за пробив напълно отсъстваха и логично той бе решен в тайбрек. В дългия гейм Накашима взе аванс от 5-2 точки, но в типичния си стил Мъри не се предаде и взе всяко едно от следващите пет разигравания, за да затвори частта след 7-5 пункта в своя полза.

Във втората британецът осъществи пробив още в самото начало, след което го затвърди за 2:0. До края на сета Анди Мъри осуети опитите на своя съперник да се върне в битката, слагайки точка на спора след 6:4 в своя полза и 2 часа и 12 минути на корта.

В осминафиналите трикратният шампион в турнирите от Големия шлем ще се изправи срещу водача в схемата във Вашингтон Тейлър Фриц. Световният №9 надигра в изцяло американски дуел квалификанта Закари Свайда с 6:3, 6:3.

Една от изненадите в надпреварата досега поднесе японецът Ясуке Ватануку, който елиминира петия поставен Феликс Ожие-Алиасим със 7:6(10), 7:6(3). Този резултат остави канадеца без успех в турнир на АТР от месец май насам.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама са задържани за разбитите павилиони пред Перперикон
Двама са задържани за разбитите павилиони пред Перперикон
Как върви пренареждането на жълтите павета (Снимки)
Как върви пренареждането на жълтите павета (Снимки)