НОВИНИ

Марица е на финал за Купата на България след чиста победа над ЦСКА

марица започна загуба волейболната шампионска лига
Снимка: ВК Марица (Пловдив)
bnt avatar logo
от БНТ
20:00, 25.01.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Марица (Пловдив) си осигури възможността да защитава трофея си от волейболната Купа България във финалния мач този петък в Бургас.

Действащите лауреатки не допуснаха изненада в днешния си полуфинал с гостуващия ЦСКА (София) и постигнаха успех с 3:0 (25:12, 25:16, 25:18) след 65 минути игра в пловдивската зала "Сила".

Шест поредни точки при сервиси на Александра Миланова донесоха предимство от 8:1 за пловдивчанки в началото на първия гейм. След още една серия от четири точки, вече със Силвана Чаушева зад линията за начален удар, момичетата на Борислав Крачанов дръпнаха с 13:3 и на практика предрешиха първата част. Пак Чаушева с директна точка от сервис донесе геймбол, който бе оползотворен за 25:12 след грешка на софиянки.

ЦСКА подобри леко играта си в хода на втория гейм, но сервисите на домакините, особено на Кристина Гунчева и Александра Миланова, които направиха по два аса в тази част, отново затрудниха посрещането на гостенките и Марица безпроблемно удвои аванса си след 25:16.

Третият гейм бе най-равностойният в мача. Все пак, надмощието на шампионките продължи през цялата част, а влязлата от ъгъла Ива Дудова затвори срещата с остър ас за 25:18.

Силвана Чаушева и Александра Миланова бяха най-резултатни в двубоя, съответно със 17 и 16 точки за Марица. Разпределителката Кристина Гунчева пък допринесе с четири от единадесетте аса за отбора.

Съперник на волейболните шампионки в битката за седмата им национална купа ще бъде отборът на ДКС Варна (Варна), който победи гостуващия Казанлък Волей (Казанлък) с 3:0 (25:22, 25:16, 25:20) в другия полуфинал тази вечер. Финалът за трофея ще се проведе в петък от 19:00 часа в бургаската зала Младост.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България и РСМ проведоха първото си съвместно правителствено заседание (ОБЗОР)
България и РСМ проведоха първото си съвместно правителствено заседание (ОБЗОР)
Съветът по сигурността към МС ще продължава да следи ситуацията в Украйна
Съветът по сигурността към МС ще продължава да следи ситуацията в Украйна