НОВИНИ

Марин Петков: Нямам претенции на кой пост ме пускат

Марин Петков
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:27, 03.11.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

"Искам да благодаря на всички, които са гласували за мен, на съотборниците ми, на всички треньори и на ръководството на клуба", каза младият футболист на Левски Марин Петков, след като получи наградата за Футболист на 12-я кръг на българското първенство.

18-годишният офанзивен играч реализира 2 гола при класическата домакинска победа на "сините" срещу Пирин Благоевград. Петков получи приза си в пресклуб "България".

"Нямам претенции на кой пост ме пускат, където треньорът прецени, аз съм готов да играя. Всички по-опитни футболисти помагат на нас по-младите. Близнаците Цоневи, Ники Михайлов, Жоро Миланов, Иван Горанов – всички помагат. Играем мач за мач, не мога да кажа кога ще дойде това време (за по-дълга победна серия на Левски). Всяка среща се опитваме да вземем трите точки и даваме максимума от себе си. Играем мач за мач и ще видим на края на шампионата на кое място ще се намираме. Левски играе на всеки един фронт и се опитваме да победим във всеки един двубой. Надяваме се, ако може да спечелим и Купата, разбира се", заяви поливалентният футболист.

Относно позицията, на която се чувства най-добре на терена, до каква степен опитните играчи в Левски помагат на по-младите състезатели, кога "сините" ще постигнат постоянно високо ниво на резултати, Купата ли е приоритет пред тима този сезон и има ли поставена задача за гонене на класиране в Топ 6 или Топ 3 на настоящото първенство.

"Добре върви училището. До май месец и след като завърша, ще видя какво ще правя", сподели 18-годишният футболист относно обучението си.

"Надявам се един ден да направя хубав трансфер в чужбина. Да съм част от националния ни отбор на голям форум. И разбира се да спечеля с моя клуб Левски дали титла, дали купа, каквото и да е", завърши Петков.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Солскяер сравни Роналдо с Майкъл Джордан
Солскяер сравни Роналдо с Майкъл Джордан
Прокуратурата повдигна обвинение на Боян Расате
Прокуратурата повдигна обвинение на Боян Расате