НОВИНИ

Мария Оряшкова: Като вземеш медал, забравяш за трудностите

Мария Оряшкова
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:47, 06.06.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Десеткратната европейска шампионка по самбо Мария Оряшкова разкри, че продължава със същия ентусиазъм да спортува, независимо че не успя да вземе квота за Олимпиадата в Токио. Състезателката ни по борба и самбо беше гост в предаването „Арена спорт“ по БНТ.

„Чисто технически самбото и борбата са сходни. Може би е като при вас, как усещаш какъв въпрос да зададеш, затова и аз смятам, че усещам как да превключвам от едното на другото. Мечтата за Олимпиадата остава. Има много големи очаквания към спортистите и борците, които заминават на Игрите. С най-голямо удоволствие ще помогна, със спаринги, за да сбъднем мечтата им, щом моята няма да се сбъдне сега“, сподели Оряшкова.

„Когато бях малка също черпех вдъхновение от други спортисти, затова искам да покажа на младите, че вдъхновението е хубаво и да се занимават със спорт. Тези това, но това е важно за децата. Апетитът идва с яденето, като вземеш първия медал и забравяш за трудностите.“

Мария Оряшкова тренира дълги години и джудо. „Джудото също е страхотен спорт, но в последните години трайно се разминава като мой спорт. Не го усещам вече, не мога да дам максимума си там. Джудото стана по-приемливо за публиката, правилата станаха по-различни.“

„Радвам се, че отминава пандемията и ще има състезания. Това беше страшно много време, защото работиш, без да има цел. Продължавам подготовка за световните по самбо и борба“, завърши Оряшкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АБВ и "БСП за България" очертаха основните си приоритети за вота на 11 юли
АБВ и "БСП за България" очертаха основните си приоритети за вота на 11 юли
Заев обяви интензивен диалог с България преди срещата на върха на ЕС през юни
Заев обяви интензивен диалог с България преди срещата на върха на ЕС през юни