НОВИНИ

Мария Сакари сломи Халеп за полуфинал в Москва

Мария Сакари
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:24, 22.10.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Мария Сакари достигна полуфиналите на тенис турнира в Москва, след като надви Симона Халеп с 6-4, 6-4 за около час и 45 минути.

Гъркинята, поставена под номер 3 в основната схема, дръпна с пробив и 4-1 гейма в откриващия сет, но се пропука, сервирайки за частта при 5-3. Въпреки това, Халеп на свой ред сбърка фатално в сервис гейма си, независимо че спаси първоначално четири сетбола за класиралата се наскоро за Финалите на осемте най-добри в Мексико.

Във втория сет всичко изглеждаше предрешено при 5-1 и два пробива преднина за Сакари, но тя изгуби предимството си и румънската й опонентка се завърна в срещата. Въпреки това, Халеп отново загуби подаването си в десетия гейм, подобно на първата част, а с това и мача. В спор за място на финала Сакари ще играе с представителката на домакините Екатерина Александрова, която елиминира по-рано номер 1 в схемата Арина Сабаленка.

Другият полуфинал противопоставя Маркета Вондрушова от Чехия и естонката Анет Контавейт, които се справиха съответно с четвъртата и втората поставени Анастасия Павлюченкова и Гарбине Мугуруса.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна разтоварването на кораба "Вера Су"
Започна разтоварването на кораба "Вера Су"
От Брюксел Румен Радев призова да се направи всичко възможно и да се избегне пик
От Брюксел Румен Радев призова да се направи всичко възможно и да се избегне пик