НОВИНИ

Мария Сакари стана първата полуфиналистка на финалите на WTA

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:39, 03.11.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
мария сакари стана първата полуфиналистка финалите wta
Слушай новината

Най-добрата гръцка тенисистка Мария Сакари се класира за полуфиналите на финалите на WTA във Форт Уърт, след като записа втората си победа от началото на турнира.

В среща от група "Нанси Ричи" Сакари надигра с 6:2, 6:4 белорускинята Арина Сабаленка, с което си гарантира едно от първите две места в подреждането без значение какво ще се случи в последния кръг от груповата фаза.

Гъркинята започна по-силно двубоя и още в третия гейм осъществи пробив, повеждайки с 2:1. В петия гейм Сакари пропусна нови две възможности да се откъсне сериозно в резултата, а в следващата част пък на свой ред трябваше да отразява два брейкпойнта, но се справи. В крайна сметка вторият пробив дойде в седмия гейм, когато Мария взе аванс от 5:2 и на своя подаване сложи точка на спора в първия сет.

Добрите моменти за Сакари продължиха и в началото на втория сет, в който тя поведе с 3:0 след два поредни пробива. Сабаленка обаче реагира и обърна развоя до 4:3 в своя полза, но впоследствие гръцката тенисистка отново направи серия от три поредни гейма, която ѝ осигури и крайния успех след час и 39 минути игра.

По този начин Мария Сакари еднолично оглави класирането в група с две победи, следвана от Онс Жабур с баланс 1-1, която в другия двубой от снощи надигра Джесика Пегула с 1:6, 6:3, 6:3 за първия си успех в турнира. Трета във временното подреждане е Арина Сабаленка, която също има победа и загуба, а последна засега е Джеиска Пегула с две поражения.

В последния кръг Сакари ще играе срещу Жабур, докато Сабаленка се изправя срещу Пегула.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Верижна катастрофа на АМ "Хемус", има ранени
Верижна катастрофа на АМ "Хемус", има ранени
Остри реплики между ПП и ГЕРБ в пленарната зала заради хартиените бюлетини
Остри реплики между ПП и ГЕРБ в пленарната зала заради хартиените бюлетини