НОВИНИ

Мария Йовкова отпадна драматично от турнира по тенис на маса в Панагюрище

мария йовкова отпадна драматично турнира тенис маса панагюрище
Снимка: asarelbulgariaopen.com
bnt avatar logo
от БНТ
08:48, 02.09.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Mария Йовкова допусна драматична загуба във втория кръг на турнира по тенис на маса WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel 2023. Първата ракета на България при жените загуби с 2:3 гейма от полската състезателка Александра Михалак.

Йовкова започна силно и спечели първия гейм с 11:4, но във втория загуби концентрация и не спечели нито една точка. Третият гейм също отиде на сметката на Михалак, но в следващите минути Йовкова доминираше изцяло и след 11:4 в нейна полза в четвъртата част вкара мача в решителен гейм, в който поведе с 10:6 и имаше 4 последователни възможности да се класира на осминафиналите. Полякинята обаче устоя и спечели 6 поредни точки за крайното 12:10 в своя полза.

Въпреки поражението Йовкова напуска турнира с високо вдигната глава, след като вчера записа първата си победа в Панагюрище в основната схема на сингъл.

Днешният ден в "Арена Асарел" беше изпълнен с равностойни сблъсъци и изненадващи резултати. Първият поставен при мъжете - Антон Калберг от Швеция беше отстранен от поляка Самуел Кулчицки след 3:1 гейма. Полският състезател продължи отличното си представяне и във вечерната сесия, в която се справи със своя сънародник Мачей Кубик (3:1), за да се класира на осминафиналите.

Поставеният под номер 2 Симон Гози от Франция преодоля тромавия си старт вчера и след две чисти победи срещу Чжао (Китай) и Нютинк (Белгия) също намери място сред най-добрите 8. Съперник на Гози ще бъде миналогодишният финалист Джоу Кай. Един от любимците на публиката в Панагюрище Андерс Линд също ще играе в утрешния ден след драматична победа с 3:1 срещу австриеца Андреас Левенко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров срещу Александър Зверев във вечерната сесия на корт "Луис Армстронг"
Григор Димитров срещу Александър Зверев във вечерната сесия на корт "Луис Армстронг"
Бившият адвокат на Тръмп не се призна за виновен по делото в Джорджия
Бившият адвокат на Тръмп не се призна за виновен по делото в Джорджия