НОВИНИ

Маркиньос бе отличен от ПСЖ за рекорда си от 436 мача с фланелката на парижани

Бразлицът надмина рекорда за брой изиграни мачове, държан преди това от Жан-Марк Пилорже по време на първия четвъртфинален мач срещу Барселона от Шампионската лига. След снощния двубоя с Олимпик Лион той вече има 438 срещи за парижани.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:38, 22.04.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
маркиньос отличен псж заради рекорда 436 мача фланелката парижани
Слушай новината

Играчът на Пари Сен Жермен Маркиньос бе отличен със специална награда по случай своя мач номер 436 с фланелката на парижани. Бразлицът надмина рекорда за брой изиграни срещи, държан преди това от Жан-Марк Пилорже по време на първия четвъртфинален мач срещу Барселона от Шампионската лига.

Церемонията обаче бе отложена за неделя, след успеха на ПСЖ над Олимпик Лион с 4:1 в мача от 30-ия кръг във френската Лига 1.

Парижани предпочетоха да почетат Маркиньос по-късно, за да останат фокусирани върху мачовете от Шампионската лига с каталунския тим и това се случи именно след ценния успех над Олимпик Лион снощи. Пет мача преди края на първенството, шампионите имат аванс от 11 точки пред Монако на върха.

За 11 години с фланелката на парижани, Маркиньос има спечелени 28 трофея. В края на миналия сезон от клуба удължиха договора му до 2028 година.

След като получи наградата си, 29-годишният бразилец повдигна настроението на феновете, останали по трибуните. Голямата цел на отбора в остатъка от сезона е да триумфира не само в Лига 1, но и да спечели златен требъл, прибавяйки към клубната витрина трофея от Шампионската лига, както и Купата на Франция, където на финала ПСЖ ще срещне именно Олимпик Лион на 25 май.

Малко след края на мача играчите на парижани и треньорът Луис Енрике, облечени с фланелки с лика на Маркиньос, образуваха почетен караул, а президентът на клуба Ал-Келаифи му връчи приз във формата на Айфеловата кула. Капитанът бе приветстван с овации от страна на публиката, придружен от съпругата си Карол, трите си деца, брат си и баща си.

„Това е много голяма емоция за мен и огромна гордост да държа в ръцете си този трофей", каза Маркиньос, не пропускайки да благодари на президента Ал-Хелаифи, на съотборниците си, на различните си треньори през годините, но също и на Жан-Марк Пилорже, носител на предишния рекорд от 435 мача.

„ПСЖ е моят живот. Обещавам да спечелим шампионата, Купата на Франция и Шампионската лига", каза бразилецът по време на речта си, предизвиквайки еуфория по трибуните.

Пари Сен Жермен открива участието си на полуфиналите в Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд на 1 май, реваншът е седмица по-късно.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Владимир Чуков: Трета световна война няма как да стане
Проф. Владимир Чуков: Трета световна война няма как да стане
Джейсън Тейтъм вдъхнови Бостън с "трипъл дабъл" за първи успех над Маями в плейофите на Изток
Джейсън Тейтъм вдъхнови Бостън с "трипъл дабъл" за първи успех над Маями в плейофите на Изток