НОВИНИ

Марсело Биелса остава начело на Лийдс

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:10, 10.09.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Футбол
марсело биелса остава начело лийдс

Ексцентричният аржентинец обяви, че ще продължи да води отбора и през настоящата кампания, която ще бъде първа за отбора в английския елит от 16 години насам.

Биелса пое "белите" през лятото на 2018-та година и при втория си опит успя да спечели титлата в Чемпиъншип, което гарантира прмоция за тима от "Елън Роуд".

Въпреки този успех, бившият наставник на Марсилия и Лацио не бе взел окончателно дали ще остане на кормилото на Лийдс, тъй като настоящото му споразумение изтече след края на сезона.

"Ще работя в Лийдс Юнайтед и през следващия сезон", каза Биелса преди съботното гостуване на шампиона Ливърпул от първия кръг на първенството.

От клуба все още не са излезли с официално съобщение по темата.

Междувременно Биелса говори и за сблъсък от първия кръг във Висшата Лига срещу шампиона Ливърпул. Аржентинецът заяви, че не е почитател на стила, с който колегата му Юрген Клоп изведе "мърсисайдци" до първа титла от 31 години насам.

"Ние ще трябва да опитаме да наложим нашия стил на игра, а не да следваме този на съперника. Това несъмнено ще бъде специален мач. Ливърпул е един от най-добрите отбори в света, в който има изградена чудесна система с много добри играчи. Трудно ми е да кажа как нашите футболисти ще се приспособят към Висшата лига. Готови сме за мача, но трябва да го покажем на терена", добави още Биелса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима ще се борят за лидерския пост в БСП. Изборът е тази събота
Четирима ще се борят за лидерския пост в БСП. Изборът е тази събота
Лудогорец представи Оливие Вердон
Лудогорец представи Оливие Вердон