НОВИНИ

Марсилия изхвърли ПСЖ от турнира за Купата на Франция

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:31, 09.02.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
марсилия изхвърли псж турнира купата франция
Слушай новината

Отборът на Марсилия победи с 2:1 у дома състава на ПСЖ и го изхвърли от турнира за Купата на Франция в най-интригуващата среща от осминафиналите на надпреварата.

На "Стад Велодром" двата отбора започнаха вихрено и още във втората минута домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Ашраф Хакими, но сред обстоен преглед на ситуацията главният съдия маркира засада на по-ранен етап от атаката.

В следващите няколко минути и марсилци, и парижани създаваха опасни ситуации пред противниковата врата, но добрите изяви на вратарите Пау Лопес и Джанлуиджи Донарума запазиха нулевото равенство.

Така се стигна до 31-та минута, когато Серхио Рамос събори Чингис Юндер в наказателното поле и Марсилия получи право да изпълни дузпа. Зад топката застана Алексис Санчес и чилиецът не сбърка, извеждайки домакините напред в резултата.

В добавеното време на първата част Рамос все пак се реваншира за направената дузпа, вкарвайки с глава за 1:1, след като испанецът засече центриране на Неймар от ъглов удар.

Футболистите на Олимпик Марсилия обаче отново дочакаха своя миг в 57-та минута, когато изстрел на Санчес беше блокиран от бранител на ПСЖ, но отбитата топка стигна до Руслан Малиновский, който с мощен удар от дъгата на наказателното поле не остави шансове на Донарума и отново даде аванс на своя тим.

До края парижани опитаха да стигнат до втори гол, с който да пратят срещата в продължения и бяха близо да го сторят в добавеното време, когато опит за центриране на Нуно Мендеш се превърна в изстрел, който кацна върху напречната греда, а при добавката Серхио Рамос прати топката във вратата, но главният арбитър вдигна ръка, за да покаже, че испанецът е бил в положение на засада и голът няма да се зачита.

По този начин Марсилия оцеля и се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на Франция, запазвайки живи надеждите на своите фенове за първи триумф в надпреварата от сезон 1988/89.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фенове на Ботев Пд и Локо Пд се събраха пред общината преди заседанието на Общинския съвет
Фенове на Ботев Пд и Локо Пд се събраха пред общината преди заседанието на Общинския съвет
МВнР за БНТ: Намерено е тялото на издирвания българин в Искендерун
МВнР за БНТ: Намерено е тялото на издирвания българин в Искендерун