НОВИНИ

Мартенските музикални дни в Русе под въпрос заради коронавируса

bnt avatar logo
от БНТ
16:57, 05.03.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Регионалната здравна инспекция в Русе излезе с препоръка да не се провеждат емблематичните за града Мартенски музикални дни, въпреки че резултатите за COVID-19 на всички изследвани към момента пациенти от региона са отрицателни. Това стана ясно след провелото се днес заседание на Областния оперативен щаб във връзка с коронавируса.

„Препоръката е, да не се провеждат такива събития, но това към момента е препоръка само. Решението е на Общината“, заяви директорът на РЗИ – Русе д-р Маргарита Николова.

„Взехме решение да се съберем отново идния понеделник, на 9 март, за да вземем окончателно решение дали Международният фестивал ще бъде проведен. През това време ще направим допитване до всички участници били ли са в последните 20 дни на територията на рискови зони с разпространение на заразата. Тази информация ще сведем до знанието на щаба, който ще вземе крайно решение. Моментът е много деликатен . От една страна работим по предварително определена програма, но от друга е нужно да мислим за безопасността на жителите“, заяви заместник-кметът по хуманитарни дейности на Русе Енчо Енчев.

Коментирана беше информацията и за двамата задържани тази сутрин мигранти от Афганистан. Взети са всички необходими мерки и към момента единият от тях е настанен в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“, тъй като има температура, но е без симптоматика за коронавирус. Другият е задържан в ареста.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН: Дните от 6 до 11 март се обявяват за неучебни
МОН: Дните от 6 до 11 март се обявяват за неучебни
Йоана Илиева е новото лице на „София – европейска столица на спорта“
Йоана Илиева е новото лице на „София – европейска столица на спорта“