НОВИНИ

Мартин Камбуров получи престижна награда

Мартин Камбуров
Снимка: ПФК Берое
bnt avatar logo
от БНТ
17:12, 20.09.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на Берое Мартин Камбуров получи почетен знак и грамота от Областна администрация – Стара Загора. Областният управител Иван Чолаков връчи приза на 40-годишния футболист.

Наградите са за цялостен принос за утвърждаване на авторитета на Берое и за изключителен принос към развитието на спорта. Той бе отличен за изкачването на първата позиция в голмайсторската листа на родния шампионат.

“Хората и самият град ме приеха много добре преди 4 години и вие продължавате по този път, и в момента даже се чувствам притеснен. Тук срещнах много добри и позитивни хора. Радвам се, че точно тук успях да подобря рекорда за най-много отбелязани голове и за мен е чест да играя за Берое. Надявам се с моите голове да съм донесъл наслада на всички фенове”, заяви нападателят на Берое.

След церемонията футболистът сподели пред журналисти възгледите си за съвременния футбол. Според него рецептата за успеха е строго индивидуална. Той е щастлив, че се е опазил от тежки травми.

Мартин Камбуров: Помня добре първия си гол, не спах два дни

На въпрос за промяната в спорта от началото на кариерата му досега, той смята, че футболът е по-бърз и по-динамичен.

“Трябва да се адаптираме и за един нападател най-важно е да бележи. Щом продължавам да го правя, значи си върша работата”, допълни играчът, роден в Свиленград.

Мартин Камбуров сподели, че не се цели в рекорда за най-много изиграни мачове в родния елит. “Да влизам само за по 10 минути и само да записвам срещи, няма да стане”, отрече категорично.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БФС, ПФЛ и АФЛ обсъдиха подготовката за извънредния Конгрес
БФС, ПФЛ и АФЛ обсъдиха подготовката за извънредния Конгрес
Стефанос Циципас промени мнението си, ще се ваксинира
Стефанос Циципас промени мнението си, ще се ваксинира