НОВИНИ

Мартин Тошев подписа нов договор с Етър Велико Търново

мартин тошев подписа нов договор етър велико търново
Снимка: ФК Етър Велико Търново
bnt avatar logo
от БНТ
22:00, 26.06.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят и водещ голмайстор на Етър Велико Търново Мартин Тошев ще води атаката на отбора и през новия сезон в българската футболна Първа лига, съобщават от клуба. Таранът ще продължи кариерата си в Етър, след като двете страни подписаха нов договор.

Тошев пристигна при "болярите" в началото на годината и се превърна в основен реализатор на тима, като за 16 мача вкара 11 гола и даде своя сериозен принос за влизането в елита. Неговото попадение срещу Янтра бе избрано и за най-красив гол във Втора лига за месец април.

Мартин Тошев бе избран за Футболист номер 1 на Етър за сезона 2022/2023 в анкетата на привържениците. Таранът спечели категорично вота на феновете и бе награден с плакет след последния мач,

Тошев е роден на 17 април 1990 и е юноша на Пирин Благоевград, но едва 17-годишен преминава в ЦСКА. В България той е играл още за Черноморец Бургас, Славия, Септември, Пирин и ЦСКА 1948. В чужбина той има мачове за Кьолн II, Ерцгебирге Ауе, Ал Ахед, Жетису, Шахтьор Караганда и Академика Клинчени. Преди да пристигне в Етър той бе футболист на Спартак Варна.

"Оставам в Етър и се надявам да изпълним целта, за която се събираме през новия сезон. Радвам се, че бях избран за Футболист номер 1 на Етър за миналото първенство, защото да ме изберат феновете - за мен това е чест! Етър е отбор с много голeми традиции и се радвам, че успях да помогна да влезем в елита, където ни е мястото. Дай Боже да продължа да вкарвам голове и отборът да върви напред!", заяви той, цитиран от пресслужбата на Етър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Габриел и премиерът на Люксембург обсъдиха сътрудничеството в областта на иновациите
Мария Габриел и премиерът на Люксембург обсъдиха сътрудничеството в областта на иновациите
Антоанета Костадинова пред БНТ: Не издържах физически на последните две серии
Антоанета Костадинова пред БНТ: Не издържах физически на последните две серии