НОВИНИ

Мащабна акция на полицията в Бургас срещу източване на ДДС (СНИМКИ И ВИДЕО)

bnt avatar logo
от БНТ
12:16, 20.10.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Мащабна акция на полицията в Бургас срещу източване на ДДС. Установено е търговско дружество със седалище и адрес в Айтос, представлявано от 47-годишен български гражданин, което извършва внос на големи количества строителни материали от Турция, Гърция, Румъния и други държави от Европейския съюз.

С цел избягване установяването и плащането на данъчни задължения, стоката преминава документално през различни фирми "бушони", стопанисвани от безимотни лица, а в действителност се разтоварват в складове, собственост на айтоската фирма.

До момента е констатирано, че по посочения механизъм само от месец април досега фискът на Република България е ощетен с над 1 800 000 лв.

Има данни, че освен на занижени стойности внасяните строителни материали - тухли, дървен материал, различни видове желязо и други, не отговарят на стандартите на Европейския съюз и могат да създадат опасност при строителството както на сгради, така и на промишлени съоръжения.

По случая е образувано досъдебно производство при условията на неотложност, като провеждането на процесуално-следствени действия на територията на Бургас, Айтос, Стара Загора, Панагюрище и София продължава.

Автор: Давид Сукнаров

Снимки и видео: ОД на МВР-Бургас

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йотова: Изключително важно е до края на деня да бъде избран председател на НС
Йотова: Изключително важно е до края на деня да бъде избран председател на НС
Министерският съвет разшири Закона на правната помощ
Министерският съвет разшири Закона на правната помощ