НОВИНИ

Масирана полицейска акция в района на Карлово, Калофер и Баня

акция ваканция масови проверки пътя заради многото катастрофи
bnt avatar logo
от БНТ
15:51, 26.08.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Акцията се провежда от 7 екипа на РУ-Карлово и 5 екипа жандармерия по разпореждане на директора на ОДМВР-Пловдив. Насочена е към цялостното обезпечаване на обществения ред и сигурност, безопасността на движението и противодействие на конвенционалната престъпност на територията, обслужвана от Районното управление.

Проверяват се търговски обекти, заложни къщи, автоморги и физически лица съвместно с представители на РИОСВ, БАБХ, НАП и ДГС-Карлово. В обхвата на операцията влизат градовете Карлово, Калофер, Сопот и Баня и селата Розино, Христо Даново, Столетово, Кърнаре, Певците, Иганово, Анево, Васил Левски, Ведраре, Бегунци.

До 14.00 ч. са проверени 7 адреса, 6 търговски обекта, 139 лица и 85 МПС. За констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата са издадени 27 глоби с фиш и са съставени два акта. Други 5 акта са по Закона за българските лични документи. Десетима водачи са изпробвани с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества.

В рамките на полицейските действия е започнато досъдебно производство за незаконно притежание на боеприпаси от жител на с. Христо Даново, който е задържан за 24 часа. Със същата мярка е и мъж от Баня, срещу когото се води бързо производство за притежание на наркотици. Срещу жена от Баня се води предварителна проверка за престъпление с акцизни стоки без бандерол.

Междувременно на адрес в същия град е открита и незаконно съхранявана дървесина, за което е съставен акт за административно нарушение от служители на ДГС-Карлово.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стоичков към волейболните национали: Били сме Полша, можем пак!
Стоичков към волейболните национали: Били сме Полша, можем пак!
Средната заплата се е увеличила с 13,4% за година
Средната заплата се е увеличила с 13,4% за година