НОВИНИ

Масирани проверки на фирми и бизнеси, свързани с Васил Капланов и братя Галеви

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
19:53, 29.08.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

В Дупница започнаха масирани проверки на заведения, борси и автокъщи свързани с Васил Капланов, приближени на братя Галеви, както и на самите бизнесмени, които са в неизвестност.

Продължава и издирването на изчезналия Янек Миланов. Според наши източници вече са претърсени над 50 сгради и около 40 кв. км. територия около фармацевтичния град.

Снощи първи съобщихме, че за разпит беше задържана Петя Николова, която преди години е имала отношения с Миланов, а сега живее с Капланов.

Следа от Янек Миланов още няма. Петя Николова е една от задържаните късно снощи. Била е отведена в Районното полицейско управление, разпитвана е, с нея са работили психолози, но по съвет на адвоката й тя е отказала да бъде изследвана с детектор на лъжата и рано тази сутрин е освободена.

Разследващите анализират допълнително събрани данни и доказателства, за да преценят как точно да продължат издирването на Янек Миланов.

До момента няма резултат от масираните проверки. Най-вероятно някои заведения ще бъдат затворени.

Капланов е известен в Дупница с жалбите срещу него за нанасяне на побой и телесна повреда. Една от жалбите беше от черешопроизводител, с когото Капланов е имал спор за стотинки.

Утре рано сутринта издирването на Янек Миланов отново ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спад на чуждите туристи над 80%, лек ръст на българските по Южното Черноморие
Спад на чуждите туристи над 80%, лек ръст на българските по Южното Черноморие
Арда обърна Ботев (Пловдив) в зрелищен двубой
Арда обърна Ботев (Пловдив) в зрелищен двубой