НОВИНИ

Мъск показа нов клип с маймуна, която играе компютърна игра (ВИДЕО)

мъск показа нов клип маймуна играе компютърна игра видео
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:42, 10.04.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Още
Слушай новината

Нов видеоклип на Neuralink показва деветгодишен макак, който играе класическа видео игра с помощта на имплантирано в мозъка му устройство.

Neuralink, стартъпът за мозъчни импланти, основан от Илон Мъск, представи нов видеоклип на деветгодишна маймуна на име Пейджър, която играе видеоигра, съобщи Cnet.

В триминутното видео се вижда как Пейджър се учи да управлява компютър с мозъчната си активност.

Отначало маймуната използва джойстик. Текстът към видеото обяснява, че Пейджър има две устройства Neuralink, имплантирани в мозъка си.

Докато Пейджър играе, гласът зад кадър обяснява, че устройствата на Neuralink четат мозъчната ѝ активност и тя се декодира от компютър. Когато екипът изключил джойстика, Пейджър продължила да играе.

Мъск твърди, че първият продукт на стартъпа ще позволи на „някой с парализа да използва смартфон с ума си по-бързо от някой, който използва палци“.

В съобщение за пресата на сайта на Neuralink компанията заявява: „първата ни цел е да върнем на хората с парализа тяхната цифрова свобода: да общуват по-лесно чрез текст, да следват любопитните за тях неща в мрежата, да изразяват съзидателността си чрез фотография и изкуство и, да - да играят видео игри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как британската преса се сбогува с принц Филип
Как британската преса се сбогува с принц Филип
Шоу и власт - защо светски лица от листите останаха извън парламента
Шоу и власт - защо светски лица от листите останаха извън парламента