НОВИНИ

Матайс де Лихт няма да играе повече през календарната 2023 г.

матайс лихт играе повече календарната 2023 година
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
16:56, 28.11.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел не е оптимист за скорошното връщане в игра на нидерландския бранител Матайс де Лихт, който страда от частично разкъсване на вътрешната връзка на коляното.

Вчера се появиха информации, че защитникът е подновил индивидуалните тренировки, но въпреки това Тухел не смята, че ще го видим в игра до края на календарната година.

"Състоянието на Де Лихт? Не мисля, че той ще бъде на терена до края на тази година", заяви немският специалист.

Наставникът на "баварците" говори още и за предстоящия двубой срещу Копенхаген от груповата фаза на Шампионската лига, като той бе категоричен, че тимът му иска да продължи победната си серия в надпреварата.

"Това е мач от Шампионската лига. Имаме победна серия, която искаме да продължим. Разбирам идеята за ротация на играчите, но не искаме да създаваме впечатлението, че този мач е по-маловажен за нас", коментира 50-годишният специалист, който разкри, че няма да може да разчита на Джамал Мусиала за мача срещу датчаните.

Треньорът на Байерн засегна и темата с бъдещето на ветерана Томас Мюлер, за когото се говори, че може да напусне "Алианц Арена", тъй като получава твърде малко шансове за изява.

"Той знае колко много го ценя. Той знае колко много го уважавам. Томас е легенда за Байерн. Постоянното поставяне на тази ситуация под лупа всяка седмица също не помага на Томас", завърши Томас Тухел.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фил Ягиелка спира с футбола на 41-годишна възраст
Фил Ягиелка спира с футбола на 41-годишна възраст
Почина журналистът Велислав Русев
Почина журналистът Велислав Русев