НОВИНИ

Маурисио Гарсес: Вярваме във възможностите си, нямам търпение за последните два мача

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:34, 01.06.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Футболистът на ЦСКА Маурисио Гарсес беше определен за най-добър играч на 31-ия кръг в Първа лига, след като отбеляза едно от двете попадения за успеха на своя тим с 2:0 срещу Черно море в мач от първия кръг на плейофите.

По време на награждаването си Гарсес заяви, че при "червените" цари много добро настроение преди заключителните два мача през сезона, които могат да донесат на тима първа титла след 15-годишна пауза.

"Настроението в отбора е много добро. Вярваме във възможностите си. Излизаме за победа срещу ЦСКА 1948 и след това срещу Левски. За да станем шампиони, трябва да спечелим оставащите два мача. Не очаквахме Лудогорец да загуби точки срещу ЦСКА 1948, но сме щастливи, че това се случи", сподели бразилецът.

26-годишният нападател изрази още увереност, че в последния кръг ЦСКА ще победи Левски, за да грабне трофея в Първа лига и допълни, че за него би било наистина нещо по-различно да грабне първа титла извън родната си Бразилия.

"За нас феновете са много важни, имаме голяма нужда от тях. Всеки мач да ни подкрепят и резултатите ще дойдат. Мачът с Левски ще бъде много важен, както всички друг. Това е дербито и не бива да губим. Този път вярвам, че ще излезем победители, за да затвърдим титлата. Много трудно се играе срещу тях. Трябва да излезем по-мотивирани от тях, защото сме на първо място и в главите ни има само една мисъл - победа", коментира футболистът, който през този сезон има на сметката си 12 гола във всички турнири за "армейците".

"Печелил съм трофеи и на други места, но ще е по-различно да спечеля титла извън Бразилия. Нямам търпение за тези два последни мача. Отиваме да се борим, нищо по-различно от това, което правим до момента. Треньорът ни казва да играем по-опростено, така ще играем. Имал съм и други треньори, които правят ротации, както Саша Илич, това е важно за игровия ритъм на футболистите и им помага да са физически свежи", завърши Маурисио Гарсес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК започва наказателна процедура срещу България заради законодателството срещу прането на пари
ЕК започва наказателна процедура срещу България заради законодателството срещу прането на пари
Гешев няма да иска имунитета на Делян Добрев
Гешев няма да иска имунитета на Делян Добрев