НОВИНИ

Маурисио Почетино: Феновете трябва да са наясно, че това е един нов Челси

"Гарантирам ви, че футболистите искат да се представят на друго ниво, от това, което виждате", сподели специалистът

маурисио почетино новият треньор челси
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:51, 06.02.2024
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Двете поредни поражения за Челси, комбинирани с осем гола в тяхната врата отново повдигнаха въпроси относно колко спокойно е бъдещето на Маурисио Почетино и колко още ще води тима от Стамфорд Бридж.

Неговият тим беше ударен с 2:4 от Уулвърхямптън в неделя, а феновете освиркаха играчите и дори започнаха да скандират името на бившия мениджър от ерата на Роман Абрамович Жозе Моуриньо.

Утре лондончани гостуват на добре представящия се Астън Вила в преиграване на мача от четвъртия кръг, а едно ново поражение не само не би отговаряло на амбициите на клуба, но и би увеличило напрежението върху Почетино. На пресконференцията днес той трябваше да обяснява на медиите защо скъпоплатените му футболисти не са достатъчно добри, а също така и да коментира публикации на жената на Тиаго Силва, която написала в социалните мрежи за необходима промяна на мениджърския пост.

Той е категоричен, че все още има подкрепата от собствениците и въпреки, че от месец май 2022-а година досега са похарчени над 1 милиард евро за трансфери, нужните резултати ги няма. Това беше датата, в която американският супер-богаташ Том Бьоли се ангажира с клуба и обеща да го превърне в номер 1 в света. А Почетино все не може да изгради скелета на един нов, успешен проект.

"Не съм чувал нищо от тях, което да говори в друга посока. получих много окуражаващи съобщения от тях. Смятам, че гледаме в една посока. Разбира се, че аз съм в контакт с тях и със спортния ни директор всеки ден", заяви бившият мениджър на Тотнъм и Пари Сен Жермен пред репортерите днес.

Част от проблема за Почетино е неуспехът да създаде разпознаваем стил за групата играчи, пристигнали с огромни етикети като цена, но малко опит във Висшата лига – като Мойсес Кайседо, Нони Мадуеке, Михайло Мудрик и Николас Джаксън, всеки един от тях недостатъчно постоянен. Друг проблем за треньора е, че футболисти като Рахийм Стърлинг и Тиаго Мота се представят под очакванията и категорично не са нужните лидери. Малко по малко атмосферата става токсична и феновете оттеглят подкрепата си или пък гледат мачовете с безразличие.

"Трябва да създадем добра връзка с феновете. Те трябва да са наясно, че това е един нов Челси. Гарантирам ви, че футболистите искат да се представят на друго ниво, от това, което виждате. Феновете трябва да ни вярват. Трябва да осигурим спокойствието на играчите да се чувстват свободни да играят", коментира специалистът.

Попитан дали е говорил с Тиаго Силва относно публикацията на съпругата му, която критикува Почетино, наставникът отговори: "Важното беше, че той дойде да говори с мене, той го поиска. Какво сме си казали, това е частен разговор и между нас", завърши наставникът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Швейцарският посланик: Подкрепяме България за пълноправно чренство в Шенген
Швейцарският посланик: Подкрепяме България за пълноправно чренство в Шенген
Росица Денчева и Изабелла Шиникова стартираха с победи участието си на тенис турнир в Турция
Росица Денчева и Изабелла Шиникова стартираха с победи участието си на тенис турнир в Турция