НОВИНИ

Маурисио Почетино недоволства от дългата пауза за националните отбори

"Паузата дойде в лош момент за нас", коментира специалистът

маурисио почетино новият треньор челси
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:53, 24.11.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино призна, че не е бил щастлив от двуседмичната пауза за мачовете на националните отбори, но се надява "сините" да успеят да запазят ритъма си и след нея.

В събота лондончани гостуват на Нюкасъл в един от най-очакваните сблъсъци от 13-ия кръг на Висшата лига. В последните си осем мача във всички турнири Челси вкара 19 гола и спечели пет от тях, докато преди това играчите на Почетино бяха вкара едва седем гола в първите си седем двубоя.

"Паузата дойде в лош момент за нас. Дойде в момент, в който ние започнахме да показваме стил на игра, а резултатите бяха на наша страна. Но вярвам, че можем да запазим ритъма си и след тези две седмици без мачове", каза аржентинецът на пресконференция.

От началото на сезона Челси стигна до равенства срещу лидерите в класирането Арсенал, Ливърпул и Манчестър Сити и победи Тотнъм, но пък бяха допуснати загуби у дома от по-непретенциозни съперници като Брентфорд, Нотингам Форест и Астън Вила.

"Това е част от процеса на развитие. Ние сме млад отбор, който започна да работи преди едва четири месеца. Трябва да бъдем по-зрели и по-търпеливи. Не може да губим нервите си, когато нещата не вървят. Очакванията създават нервност, когато играеш срещу отбор с по-малко качества от твоите. Това води до грешки и до фрустрация. Тогава всеки започва да обвинява съотборниците си, че не си вършат работа", добави Почетино.

Той призна, че в тима е била проведена среща между играчите, за да се изяснят всички тези проблеми и това е една от причините за подобрението във формата на сините".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трябват промени в средата, за да задържим младите хора в България, каза новият ректор на СУ
Трябват промени в средата, за да задържим младите хора в България, каза новият ректор на СУ
Протест срещу полицейското насилие се провежда пред МВР
Протест срещу полицейското насилие се провежда пред МВР