НОВИНИ

Маями довърши започнатото срещу Милуоки Бъкс в плейофите, Мемфис запази шансове срещу ЛА Лейкърс

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:37, 27.04.2023
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
маями довърши започнатото милуоки бъкс плейофите мемфис запази шансове лейкърс
Слушай новината

Отборът на Маями Хийт поднесе първата по-голяма изненада в плейофите на НБА през тази кампания, след като елиминира шампиона от редовния сезон на Източната конференция Милуоки Бъкс с 4-1 победи.

"Горещите" влязоха в серията като аутсайдери, но след като отмъкнаха една победа като гост на старта на сблъсъка, а след това спечелиха и двете си домакинства изведнъж се оказаха с преднина от 3-1 успеха в битката за място на полуфиналите в конференцията.

В петия мач късно снощи пък Хийт отново сюрпризира всички, побеждавайки със 128:126 като гост след продължения Милуоки, за да ги изхвърли от плейофите.

"Елените", които бяха отборът с най-добри показатели след редовния сезон пък определено могат да съжаляват горчиво за пропуснатите си шансове късно снощи, след като пропиляха цели 16 точки аванс в последната четвърт, позволявайки на мача да влезе в продължения, където Бъкс в крайна сметка отстъпиха.

Джими Бътлър стана най-резултатен за успеха на Маями Хийт със своите 42 точки, а Гейб Винсънт добави 22.

За домакините от Милуоки пък гръцката звезда Янис Антетокумпо завърши с "дабъл-дабъл" - 38 точки и 20 борби, а Крис Мидълтън добави 33 пункта, но въпреки това сезонът за "елените" приключи.

В полуфиналите на Изток Маями Хийт ще спори с Ню Йорк Никс, които вчера надиграха със 106:95 Кливланд Кавалиърс и по този начин триумфираха в серията с 4-1 победи.

Междувременно в Западната конференция Мемфис Гризлис запазиха шансовете си за продължаване напред в плейофите, след като надиграха със 116:99 у дома състава на ЛА Лейкърс, за да намалят изоставането си в серията на 2-3.

Дезмънд Бейн (33 точки и 10 борби), Джа Морант (31 точки и 10 борби) и Джарън Джаксън (18 точки и 10 борби) завършиха с "дабъл-дабъл" за победителите, докато от другата страна Антъни Дейвис, ЛеБрон Джеймс и Остин Рийвс също бяха на ниво за "езерняците", но въпреки това техният тим не успя да избегне поражението.

Баскетболистите на ЛА Лейкърс все пак ще имат възможност да сложат точка на спора в сблъсъка в събота рано сутринта българско време (29 април), когато серията продължава с мач в Лос Анджелис.

Действащият шампион в НБА Голдън Стейт Уориърс пък направи решителна крачка към следващата фаза на плейофите, след като надигра със 123:116 като гост Сакраменто Кингс и вече води с 3-2 победи в серията.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди се поклониха пред мощите на св. Георги Победоносец в храм "Св. София" (Снимки)
Хиляди се поклониха пред мощите на св. Георги Победоносец в храм "Св. София" (Снимки)
Терминал 3 на Летище София ще е готов до 2030 г.
Терминал 3 на Летище София ще е готов до 2030 г.